Založ si blog

Bude sa rokovať so zamestnávateľmi. ..

…odborármi, zamestnancami, len na živnostníkov sa akosi pozabudlo. Začínam si na tento stav už zvykať. Slovensko potrebujú z armády 400.000 živnostníkov vyžmýkať aj to posledné, čo nám ešte zostalo.

O čom to vlastne píšem. O cti, ktorej sa chystám vzdať a idem súkromne protestovať proti stavu, ktorý tu trvá už dlhodobo. Ako? Pôjdem prerušiť živnosť, jednoducho už nevládzem platiť stále viac a viac. Ľudia vám pritom viac nezaplatia. Náklady neúmerne stúpajú. Slovenskí producenti a výrobcovia sú ničení zahraničnou konkurenciou s dampingovými cenami. Od poľnohospodárstva až po stavebníctvo. Niektoré výrobné odvetvia sa im podarilo zlikvidovať úplne, či už textilný, obuvnícky či iné odvetvia ľahkého priemyslu, ktoré sú v každej ekonomike ťahúňmi.

Ak by odovzdalo, respektíve prerušilo živnosti zopár tisíc SZČO, bol by som naozaj zvedavý, ako by sme pokračovali ďalej. Vraj nie sme podstatní pre tento štát a tvoríme len malú časť z odvodov a celkového HDP Slovenska. V poriadku. Tak ak by prerušilo svoju živnosti 50.000 tisíc ľudí, čo by sa stalo? Podľa makro ekonómov asi nič. My nie sme vôbec podstatní. Zaevidovali by sme sa na úrad práce a začali poberať podporu. Neodvádzali by sme odvody o výške cca 150 € na hlavu a dostávali by sme od štátu najprv podporu a potom dávky.

Ak by sa zopár živnostníkov dohodlo a vytvorili by si s.r.o.-čky, bolo by ekonomike Slovenska. Mesačne by tento protest stál štát 12.500.000 € a za pol roka by to bolo 75.000.000 €. Naozaj to nie je veľa, veď len štátni úradníci si na konci a začiatku roka rozdelili odmeny vo výške cca 50.000.000 mil. €, z daní daňových poplatníkov za výkony, ktoré nestáli ani za fajku tabaku. Od nefunkčného daňového systému, až po prebujnenú verejnú a štátnu správu. A ty živnostník len plať na „nás“ štátnych vyvolených farmárov. Náš štát je tu pre seba a nie pre občana.

Kde sú zástupcovia živnostníkov? Politické strany, ktoré to majú priamo v názve? Som len osamelo kričiaci a protestujúci hlas. Žiaľ, iné mi už neostalo.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897902x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív