Založ si blog

Ako „obyčajný“ človek k miliónom prišiel

Recept je veľmi jednoduchý. K tomu, aby sa z vás stali milionári z daňových príspevkov všetkých občanov, potrebujete nasledovné: Primiešať sa už do existujúcej straníckej polievky niekoho iného. Potom primiešať štipku demagógie, aby sa mohla precediť vložená ingrediencia. Znovu mierna demagógia pre médiá, ktorým ku šťastiu stačí pristavené auto na priechode pre chodcov.

Ďalší postup už je jednoduchý. Pripravíte si recept aj s prísadami pre budúcich voličov. Primiešate veľmi známe a drahé ingrediencie. To je však omyl. Z receptu na milióny sú potom odstránené. Ostane len sekerkový vývar bez ingrediencií. Tento recept však predávate ako luxusnú polievku občanovi – obyčajnému človeku. Detektor sa nechal podviesť degustátormi bez chuťových pohárikov. Recept sa úspešne predal aj s ingredienciami, hoci tam už neboli. Percentuálne to nie je najmenšie percento. No čo už. Je to ako obyčajne. Kupujeme šmejd za cenu luxusného receptu na všetko.

Po kúpení sa však už správa ako klasická hlivejúca strana bez cieľa. Podľa samotného „obyčajného šéfkuchára“ a jeho ďalších troch kuchtíkov si už zarobili a štyri roky budú dávať iba pozor. Veď čo už sa dá robiť v spoločnosti, v ktorej vôbec nie sú vítaní?

Osobne sa budem tešiť na vystúpenia typu Ano šéfe!, len škoda, že aktéri sú totálne mimo a na ľuďoch im záležalo tak akurát do času vyhlásenia výsledkov volieb. Nastalo ticho.

Toto je jeden z najdrahších „strážnych psov“, ktorého si platia daňoví poplatníci.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881559x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív