Založ si blog

Slovensko – dobrá montážna hala

To myslím naozaj vážne. Len čo potom, keď sa tu všetko domontuje, potom demontuje a inde bude montovať? Z krajiny, ktorá bola sebestačná v produkcii potravín, poľnohospodárskych produktov, obuvi, textilu sa stávame výsostne dovozovou – banánovou republikou.

Trpíme hrozivou nezamestnanosťou a plány nie sú temer žiadne. Je to chyba iba politikov, alebo tak trochu aj vývojom v spoločnosti? Z každého rožku trošku. Nedá sa nevšimnúť si, že v súčasnosti aj menej zdatný a vzdelaný človek chce roboť „hlavou“ a nie rukami. Väčšina mladých nikdy nepričuchla k riadnej fyzickej práci. Potom, že vraj nezamestnanosť mládeže. Samozrejme. Keď každý ide robiť agenta s teplou vodou alebo finančného poradcu? Teraz neviem, čo je horšie – alebo je to jedno? Jednoducho – fyzická práca smrdí.

Remeslo už dávno nemá zlaté dno. Kedy ste sa stretli s dobrým obuvníkov či kováčom? Murári už tiež nie sú to, čo bývali a za prácu si zapýtajú toľko, že aj lekár radšej pôjde murovať .
Kvalita sa už tiež veľmi nenosí. Jedno však musím potvrdiť aspoň čo sa týka potravín a niektorých výrobkov napríklad z dreva. Tie sú naozaj kvalitné, ale nemôžu konkurovať šmejdom zo západu. Tzv. kvalitné potraviny síce spĺňajú normy, ale aké? Made in EÚ, čo je niekedy závratný krok späť.

Ľudia nemajú prácu, ale 50% potravinárskych výrobkov dovážame. Textilných a odevných výrobkov dovážame temer 100%. Niekdajšia veľmoc vo výrobe a spracovaní vlny ju už len dováža a ja musím kupovať vlnu z Nového Zélandu. Obuvnícky priemysel skrachoval. Stačí nám ázijský odpad, ktorý ani nevieme z čoho je a ako a za akých podmienok vlastne vznikal. Ľanové gate už ani nekúpite. Pritom sú také technológie, ktoré dokážu špičkovo spracovať ovčiu vlnu, konope (myslím technické), ľan.

Práce je všade dosť, len sa nám akosi odnechcelo. Uspokojili sme sa a dosiahli pocit bezpečia sociálnych dávok. Hrozne sa to píše, ale je to horšie ako socializmus (ak neberieme do úvahy ŠTB).

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897943x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív