Založ si blog

Stúpa podpora extrémizmu?

Jasne, že áno. Nie je to náhoda. Podobne to bolo aj v starom Ríme. Spoločnosť dosiahla určitý vrchol vývoja, po ktorom zákonite prichádza pád, anarchia, rozpad a znova vznik diktatúry. Nič nové na svete, dáme si repete.

Dejiny a ich špirála v prípade ľudstva je postavená na nekonečnej túžbe vládnuť a byť ovládaný. Počet stúpencov extrémistických strán stúpa. Je to ako Jin a Jang či dobro a zlo. Jednoducho musia byť v rovnováhe a prílišná demokracia a tolerancia v spoločnosti sú mnohokrát na škodu.

Čo je multikultularizmus? Je to prispôsobenie menšiny dominantnej štátotvornej väčšine? Podľa EÚ skôr opak a tu nastáva problém. Prečo sa väčšina má prispôsobovať menšine, ktorá prišla za niečím lepším, čo u nich v krajine nebolo? Nemalo by to byť náhodou tak, žeby mali prisahať vernosť zákonom a kultúrnym koreňom dominantnej spoločnosti, aby nevznikali konflikty?

Extrémistom je už potom veľmi ľahko získavať ľudí. Majoritná spoločnosť žiada ochranu svojich kultúrnych, majetkových a sociálnych pomerov. Ak si EÚ neuvedomí svoj omyl a neprebudí sa zo sna o jednom veľkom šťastnom národe, dopadne veľmi zle. Neuspel ani socializmus a neuspeje ani kapitalizmus bez trhovej ekonomiky. Súčasná EÚ je viac socialistická ako socializmus sám o sebe.

V socializme aspoň na papieri musel každý pracovať, ale v súčasnosti pracujúci, robia aj iné živly, ktoré zneužívajú sociálnu sieť. Štáty žijú na dlh a prakticky sa už len čaká, kedy to príde. Veľký tresk či Big Bang ekonomík sveta. Bez poriadku a jasných zákonov nás čaká možno budúcnosť, ktorú nám vyveštili Mayovia. Extrémizmus čaká.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895036x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív