Založ si blog

Navrhujem odlúčenie Prešovského kraja od ostatku Slovenska

Po prečítaní návrhu grafikonu ŽSR mi už neostáva nič iné. Je jasné, že centrálna moc v Bratislave, ktorá mala na čele a vo svojich radoch zopár rokov aj východniarov (niet sa s čím pochváliť), ktorí akosi pozabudli, odkiaľ sú.
Najhorší Bratislavčania sú akurát tí naturalizovaní. Nedá mi to len takto kritizovať naše rady. Ako je možné, že niekomu napadne rušiť železničné spojenia z Prešova do Bratislavy? Ešte aj toho posledného Šarišana nám idú zlikvidovať. Kde sú sľuby primátora Prešova o rozšírení priameho spojenia do Prešova?
Prešovčania a ostatok najľudnatejšieho kraja a jedného z najväčších a zároveň najchudobnejších ostene bez priameho spojenia čakať aj dve hodiny na prípoj do Prešova. Samozrejme, taká stanica Kysak je „perlou“ medzi stanicami. Malá čakárnička. Perón asi taký, že čakáte, či vás vlak náhodou nestiahne atď..
Ak prichádzajú turisti, tak sa len čudujú, ako to, že tretie najväčšie a možno povedať aj jedno z najkrajších miest má vlastne nemá priame spojenie a niekedy premáva len taká malina. My sme si na tú malinu zvykli. No mám skúsenosti, že naši zahraniční partneri dali pri druhej návšteve prednosť taxíku, respektíve odchodu z Košíc. Ak je toto cieľom nášho panstva v ŽSR, teda prakticky zrušenie spojov a presmerovanie ľudí na Košice, tak im to super vyšlo. Gratulujem.
Manažment ŽSR asi necestuje vlakmi a už vôbec nie do Prešova. Veď ak cestuje človek zo SNV do Prešova a má čakať dve hodiny na prípoj v diere, v ktorej nič nie je, je to naozaj ťažké. Takto príde ŽSR o stovky cestujúcich.
Pre Prešovský kraj navrhujem oplotenie a vysoký múr. Nemusíte sa do nás starať. Načo. Nás potrebujete akurát tak pred voľbami. Hlasy, sľuby. Niežeby odľahčili diaľnice a cesty, ale ich ešte aj zahustia. Nemáme ani diaľnice, o chvíľu ani železnicu. Ostanú autá, za ktoré budeme platiť daň z luxusu. Jasné, my tu na východe sme mega bohatí. My si môžeme „dovoliť“ úplne všetko.
O životnom prostredí ani nehovoriac. Práve železnica je jedným z najekologickejších dopravných prostriedkov.
Takéto grafikony, kde je potrebné čakať aj dve hodiny na prípoj sú naozaj umeleckým dielom. Väčšie trúby, v ktorých takéto Einsteinove teórie relativity času vznikli, naozaj nepoznám. Takýto manažment si nezaslúži ani cent. A čo pracujúci, ale dochádzajúci študenti z iných miest – Poprad, SNV atď. – títo si nezaslúžia byť trošku skôr doma? Ak už nemáme mať priame spojenie, tak aspoň nech prestupy sú normálne, napríklad do 20 minút.
Pozdravujem logiku a zdravý rozum, ktoré akosi postupne unikajú z vedúcich riadiacich hláv. Mali by vrátiť diplomy a doštudovať si čo to. Je také ťažké naplánovať prípoje k rýchlikom vo vzdialenosti cca 30km?

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895446x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív