Založ si blog

Na čo bude Euro v budúcnosti dobré?

No určite ako tapeta s nostalgickou spomienkou, akú že to malo kedysi hodnotu. ECB stále tlačí nové a nové bankovky. Vymýšľa ako vydať štátne dlhopisy a ECB ich odkúpi. Čím sme viac zadlženejší, tým viac to vyhovuje oligarchom Európskej únie.
Centralizácia je neodvratná. Pomaly, ale isto nám to predvádzajú a podávajú na tanier ako zaručený recept na ozdravenie ekonomiky. Čím väčší celok, tým väčšia byrokracia a nemožnosť sa voči čomukoľvek vzbúriť. Postupná strata subjektivity je veľmi blízko. Kto sa bude sťažovať v Bruseli? Títo naši niektorí pštrosí pohlavári, ktorým len špičky topánok strčia z „bruselského parlamentu“ nám asi nepomôžu. Veď aj načo. Sú platení z našich daní. Je im dobre, pretože nemajú potrebu prežívať zo dňa na deň.
Počiatok našej republiky začína v Prešovskom regióne, preto východniarom nie je potrebné priame spojenie medzi Prešovom a Bratislavou. Pán minister zjavne nemá rád východ. Podobne ako Brusel nevie, že možno existuje nejaké Slovensko.
Čo ak nám skrachujú automobilky? Kde budeme. No tam? V ToiToi, ale bez chemického čistenia. Poľnohospodárstvo nám skrachovalo, respektíve nám ho úplne dokatovali naši západní bratia zo starej EÚ, svojimi dotáciami o ktorých sa našim poľnohospodárom môže len snívať. V EÚ sme naozaj rovní a rovnejší.
Kedysi sme boli zvyknutí, ak nám niečo chýbalo, jednoducho si to urobiť, alebo postaviť zadarmo. Spravili sme akciu Z. Teraz sa všetci spoliehajú na Eurofondy. Normálne ma pobavil jeden starosta z obce, kde majú malú školu, pretože populácie miestnej komunity neskutočne stúpa. No nech si ju postavia! Je tam 90% nezamestnaných, teda času majú dosť. Hlinu tiež. Štrk môžu vyťažiť z rieky či potoka. Projekt im môže dať spraviť hoci aj splnomocnenec vlády a stavebný dozor môžu tiež zabezpečiť, hoci taká Šimečkova nadácia.
Len na jedno som pri tom zabudol. Robiť jednoducho nebudú, už to nevedia. Pracujúci v komunistickej Európe tak vychovali lumpenproletariát, že jednoducho robiť nebude a bude sa spoliehať na štedré dávky z našich daní a odvodov.
To bolo zopár postrehov z dnešných dní.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881307x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív