Založ si blog

Brusel tento rok nepostaví vianočný stromček!

Aspoň takto znela informácia z tlače a internetu. Vraj sa boja náboženských nepokojov či extrémistov. Len mi nie jasné, prečo má dlhoročná tradícia a určitá kultúra ustupovať nejakým náboženským extrémistom či fanatikom.
Pokiaľ ma pamäť neklame Flámi a Valóni patria tiež do kresťanského spoločenstva či už protestantov alebo katolíkov. Brusel bol naozaj aj so svojim stromčekom na námestí čarovný, aj keď ho vyhlásili za jedno z najnudnejších miest sveta.
No Brusel vo svojom multi-kulti pomätenom mixe, nám akosi priamo či nepriamo naznačil, že na výročnej dvojeurovke nebudú môcť mať Cyril a Metód svätožiaru a možno ani len kríž. Ako to dopadne sa nechám prekvapiť. Naozaj už nemáme právo vyjadriť svoju vieru, pretože mincami sa platí v celej EÚ a niekoho by mohol urážať kríž či svätožiara.
Toto je už paranoja a niečo, s čím súhlasiť nebudem. Už len čakám, kedy nám zakážu používať náš dvojkríž na minciach. Potom na zástave i vlajke a posledný nám ostane štátny znak. Už len tri kopce a more červenej. Tej červenej bude asi veľa. Takéto doslova hlúposti rozprúdia krv žilách a nádherne zvýšia tlak. A čo ak zakážu aj našu neoficiálnu hokejovú hymnu „Nech bože dá“? Veď keby poznali jej slová, tak ju ani nepustia. Čistá propagácia kresťanstva a základov, na ktorých naša spoločnosť stojí. Aj keby som bol materialista, tak si dvojkríž a ani vianočný stromček zobrať nedám!
Alebo viete čo, vážení politici v Bruseli a zástancovia multi-kulti globálnej spoločnosti? Zrušte Vianoce aj všetky ostatné sviatky. Zrušte nedeľu, ale hlavne zrušte sami seba, aby takéto choré nápady nemal kto vymýšľať!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895006x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív