Založ si blog

Tajný pakt X školských odborov a vlády

Mohli by natočiť ďalšie voľné pokračovanie Aktov X. Mulder by sa čudoval, koľko mimozemšťanov tu máme. Pozerám sa na ten štrajk učiteľov sprava i zľava. Neviem, či k niečomu viedol.
Z nezávislého pohľadu šlo o veľmi zlé načasovanie. Najväčší osoh z neho mala vláda a žiaci. Vláda preto, lebo jednoducho ušetrila na platoch učiteľov. Učitelia bojovali za to, čo ihneď stratili počas štrajku. Terno by bolo, ak by učitelia štrajkovali minimálne 12 pracovných dní. To by sa potom platy krásne zvyšovali a boli by plamenné reči, že vláda aj z toho mála ešte našla rezervy.
Prečo 12 dní štrajku? Pretože každý učiteľ by prišiel o dvanásť odpracovaných dní z výplaty. Takýmto štýlom by štát krásne ušetril a mohol spokojne zvýšiť platy len o tú časť, ktorá im naozaj patrila aj bez štrajku. Možno budem neobjektívny, ale odbory nemali žiadať 10%, ale 20%, nech sa to oplatí. Veľmi zlá organizácia odborových predákov bola očividná. Nemyslím tým nových odborov, respektíve organizácií. Klobúk dolu pre Sebelédim, ale takýto človek to sám naozaj nepotiahne.
Strach učiteľov a ich požiadaviek by sa mal rozšíriť naozaj aj na skvalitnenie školstva. V praxi sa stretávam s názorom ľudí typu: Čo tí učitelia vlastne chcú? Panuje názor, že zarábajú 800 až 1000 €. (Totálny blud). Ale čo od nich chcete, ak to horí predsedá vlády v TV? Jednoduchý ľud verí médiám a politikom. Je smutné, že musím napísať verí! Verí tomu, že všetky kroky, ktoré robia ich politickí predstavitelia, sú správne. To je návrat k diktatúram rôznych typov. Dokonca veria aj tomu, že niet peňazí. Peňazí je dosť. Tu milión na Afganistan, tu zopár miliónov pre španielske banky, tu sme prehrali nejaký spor, za ktorý môžu asi všetci.
Iste, aj učitelia budú musieť pochopiť, že neustály nárast pedagógov a škôl nie je možný. Bude potrebná redukcia, ale dajme im možnosť, aby sa k tomu vyjadrili.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895431x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív