Založ si blog

Na Slovensku musí zmaturovať aj idiot!

Čo už – aká spoločnosť, takí maturanti. Musel som sa pousmiať na hodnotiacimi kritériami pre písomnú maturitnú skúšku. Naozaj iba študent, ktorý odovzdá čistý papier, asi nezmaturuje.
Pripíšu sa mu body za všetko. Terajšie práce znesú porovnanie s prácami žiakov ZŠ spred dvadsiatich či tridsiatich rokov. Kedysi bolo 5 až 10% prác nanič, teraz je to naopak.
No a zopár bodov po prečítaní fór a blogov, prečo musí na Slovensku zmaturovať každý idiot:
1. Pretože žijeme v dobe demokracie a každý môže odmietnuť odovzdať mobil, aj keď tým porušuje školský poriadok. Počas maturity mu už prídu aj výsledky od kamarátov či príbuzných. Dozor nič nevidí a nepočuje.
2. Riaditeľ školy a predstavenstvo má strach z nezmaturovaných. Prečo? Čo ak by sa o tom dozvedeli študenti a dajú si prihlášku tam, kde je maturita za účasť, poprípade „ za polku švini“. Škola by prišla o peniaze za študenta. Učitelia by teda prišli o prácu a tak zľavujú a zľavujú, až nakoniec zistia, že to vlastne nematurujú maturanti, ale práve učitelia za nich.
3. Učitelia už rezignovali na tuposť mládeže. Dnešná mládež v nich zabíja aj to posledné chcenie. Samozrejme, že sa nájdu výnimky, ktoré si veľmi vážim.
4. Študent si je vedomý, že jeho vedomosti sú mu nanič. Terajšia doba nie je o vedomostiach, ale o arogancii a o podvode. Stačí si pozrieť spravodajstvo. Kedy sa naposledy propagovali vedci či ich práce v správach alebo v publicistických reláciách?
5. Aj keď nezmaturujú na prvýkrát (čo je tiež možné) – žiaden problém, jesenný termín to istí.
6. Pretože niektorí sú naozaj takí sprostí, že keby sprostosť lietala, tak máme vybudované vzdušné školstvo a najväčšiu leteckú flotilu na svete. Chudák učiteľ ho radšej pustí, aby sa s ním nemusel trápiť ďalší rok.
7. Pretože sa dá klesnúť aj hlbšie, ako na hovorí jeden vtip. Šofér autobusu zastal v Trenčíne a vraví: „ 30 minút prestávka, kto ešte nemá titul, nech si poň odskočí, v pohode to stihne“.
8. Pretože sa väčšina učiteľov bojí ozvať. O probléme sa vie, ale čo ak by prišli o miesto?
9. Pretože aj posledná dojička či upratovačka chce mať aspoň maturitu a vo všeobecnosti to určite vylepší slovenské štatistiky v EÚ.
To je len zopár bodov, ktoré som postrehol pri čítaní aj vašich blogov či diskusií. Šťastie je, že som učil len krátko, pretože by ma asi zo školy vyrazili po prvom mesiaci. Neformálne sa s mladými stretávam a dokonca aj im to už ide na nervy, ale nerobia s tým nič. Títo pseudomaturanti potom húfne idú na vysokú školu a pán minister ešte dá príkaz, aby ich zobrali viac, pretože štatistiky nezamestnanosti je potrebné znížiť za každú cenu, aj keď nám budú vládnuť idioti. Čo by povedal Gogoľ? Pre nezainteresovaných – nie Google . Smiech cez slzy či slzy cez smiech?
Našťastie to neplatí o všetkých maturantoch – česť výnimkám! Bodaj by vás bolo oveľa, oveľa viac.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894760x
Priemerná čítanosť článkov: 6057x

Autor blogu

Archív