Založ si blog

Braňo ÓÓÓndruš, klamete tak, že až jar zrichtovaná prišla!

To, čo predviedol menovaný v TV relácii sa nedalo nijako nazvať iba totálny chaos v šedej mozgovej kôre. Veď vyjadrenia na tému rušenia živností mali nejaký štatistický podklad, ktorý však nikto nikdy nevidel a nikto nevie z čoho vychádza. Ak si nevieme rady, pomôžu vymyslené štatistiky.
Vraj nemalo vplyv zvyšovanie odvodov na rušenie živností. Ale malo. Zaťaženosť živnostníkov je v súčasnosti taká vysoká, že asi ani v Európe nemá obdobu a to nevravím len o finančnej, ale aj administratívnej. Pomoc od vlády? Zabudnite, živnostníci. Vlády ani nové a ani staré nemajú žiaden záujem na tvorbe silnej strednej vrstvy. Oni nepotrebujú samostatne zmýšľajúcich a ekonomicky nezávislých občanov. Takéto „indivíduá“ sú pre vlády nebezpečenstvom, pretože by mohli mať vlastný názor a ten musí byť zlikvidovaný ešte v zárodku. To platí nielen o Slovensku, ale aj o EÚ.
Pán minister Richter a vážený absolútne mimo uvažujúci pán Ondruš. Ste na omyle, ak si myslíte, že chceme mať niekedy v budúcnosti zvýšené dôchodky. Určite vám na tom nezáleží. Radšej povedzte pravdu, že máte dieru v rozpočte, nenažrané žalúdky a skúšate, čo vlastne živnostník môže zniesť. Tak ste to vyskúšali a ste radi, že ich na Slovensku ubúda. Veď živnostník je absolútne neprijateľná osoba pre váš systém ovládania. Zo zopár zahraničných investorov, ktorým ste zabezpečili krásne daňové prázdniny, štedrú dotáciu na vytvorené pracovné miesta a to nemusia ani byť na Cypre či Kajmanoch.
Ľudia aj živnostníci majú kopu nápadov na zlepšenie podnikateľského prostredia, ktorý by nestál štát ani cent. Páni vládni aj nevládni politici, už ste vyhoreli. Ostali ste vo svojich autíčkach so stiahnutými oknami. Kedykoľvek si s vami vymením priamo v diskusii názory a to som bol len obyčajný živnostník. No toto, čo predvádzate, sa nedá inak nazvať ako absolútny amaterizmus vyhorených mozgov bez štipky fantázie.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881618x
Priemerná čítanosť článkov: 6056x

Autor blogu

Archív