Založ si blog

Mŕtvy dôchodca – dobrý dôchodca

Nejdem písať o výške dôchodku súčasných dôchodcov. To nemá cenu. Skôr sa idem venovať pomoci štátu a doslova totálnej platenej byrokracii po jeho odchode na večný odpočinok. Človek, nemôže ani len zomrieť, ak nechce priviesť svojich najbližších príbuzných do problémov.
Že vraj sociálny štát. Vdovský dôchodok je totálny dríst. Iste máte nárok na 60% z dôchodku vášho zosnulého manžela či manželky, ale potom príde tvrdá realita. Ak náhodou presahuje, čo i len o jeden cent sumu ktorú dostávate vy, okamžite sa váš dôchodok kráti na polovicu. Jednoducho štát chce ušetriť aj na mŕtvolách a dôchodcovia sú pre neho len príťažou. Aj tak by ušetril 40% nebohého dôchodcu. Figu sociálny štát.
Už vôbec nevravím o sociálnej poisťovni, ktorá je prakticky hanbou Slovenska. Ak si náhodou dôchodca nepožiada o prehodnotenie dôchodku, aj keď si platil, či privyrábal počas svojho starobného dôchodku a patrilo by mu zvýšenia, tak na to môže zabudnúť. Aj keď o to požiada, tak sociálka mu vráti peniaze maximálne tri roky dozadu. Rozhodovanie o priznaní vdovského dôchodku cca dva až tri mesiace v období IT naozaj úctyhodný výkon. Osobne zastávam názor, či sociálka náhodou nečaká na to, že hneď za zosnulým sa poberie aj vdova či vdovec. Ono to tak vychádza pri niektorých pároch.
Skúste nezaplatiť sociálke hoci len mesiac, čo bude nasledovať? Čistá hanba ktorejkoľvek vlády, ktorá tu bola.
S úmrtím je spojený aj pohreb, poplatky a iné výdavky. Je smutné, že slovenskí dôchodcovia majú jedinú starosť a to našetriť si na pohreb, aby náhodou nezaťažovali svoje deti. Pohreb nie je lacný špás. Podpora a príspevok zo strany štátu cca 80 €. Pohreb od 600 €, najlacnejšia verzia až po …. Priemer možno 1200 €. Naozaj starostlivosť o toho človeka. Aspoň keby posledný dôchodok po smrti dôchodcu bol určený na pohreb a veci s tým spojené.
Už vôbec nevravím o dedičskom konaní a poplatkoch, aké nariadil náš sociálny štát. Často krát presahujú mesačný príjem vdovca či vdovy. Poplatok notárovi za vysporiadanie dedičstva od cca 300€ plus DPH. Jednoducho na Slovensku sa vyberá aj za smrť daň z pridanej hodnoty.
Toto bolo len zopár postrehov zo súčasného stavu nášho sociálneho systému a politiky, ktorú vedie toto ministerstvo.
Preto vážení dôchodcovia, pre štát bude lepšie ak skapete hneď po dovŕšení dôchodkového veku, respektíve prvý deň po priznaní starobného dôchodku. Dúfam, že ak existuje nejaké peklo, tak ministri z ministerstva sociálnej práce a rodiny budú mať krásne veľké kotly a bude sa im riadne podkurovať. Jednoznačne sú úplne mimo reality.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881179x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív