Založ si blog

KDH – značka či podfuk?

Bol sviatok Troch kráľov a tak som začal špekulovať nad názvom KDH. Prečo v jednom názve sú dve protichodné slová? Kresťanstvo ako monoteistické náboženstvo s pevnými a nemenným zákonmi, danými cca 2000 rokov dávať do súvisu síce so starším slovom – demokracia, ktoré vyjadruje zmes názorov, náboženstiev, uctievaní atď..
Demokracia, v ktorej môže vládnuť chaos, kde sa môže dostať k moci hocikto demokratickou cestou, ako napríklad aj Hitler. Demokracia, ktorá zrušila akékoľvek hranice morálky, kultúry, tradícií. Stali sme sa rukojemníkmi tejto multi kulti pseudo demokracie.
Tak prečo potom kresťansko-demokratické hnutie? Žeby preto, že jednoducho títo ochrancovia viery bažia po svetskej moci a demokracia v ich názve ospravedlňuje ich prešľapy? Je normálne, aby kresťanská strana bažila po moci a vláde? Chcel Ježiš vládnuť? Určite nie, jeho priority boli úplne inde. Trošku som sa rozpísal o názve KDH, pretože žasnem nad ich spoluprácou v regionálnych voľbách a doslova po túžbe vládnuť. Dohodnuté koalície so SMEROM, ktorému nevedeli pred štyrmi rokmi v regionálnych voľbách ani na meno prísť. Súperi, ktorí na sebe nenechali jedno steblo suché, sú teraz v koalícii. Dokonca postupovali tak prešpekulovane, že na poslancov kandidovali, akože samostatne, čím po voľbách vytvorili bezprecedentnú koalíciu so Smerákmi a inými menšinovými zvolenými poslancami. Naozaj je to nejasný princíp volieb, ak môžu ísť strany do koalície na primátora spoločne a na poslancov individuálne. Hlavne je to proti akejkoľvek logike. Takéto partajníctvo prakticky znevýhodňuje ostatných kandidátov. To patrí jednoducho všetkým stranám, ktoré takto postupovali.
Je však po voľbách. KDH je čím ďalej nečitateľnejšie. Z názvu by mali vypustiť kresťanské, alebo demokratické. Je to naozaj otázka názvu, alebo presvedčenia? Z filozofického hľadiska môžeme spustiť polemiku o názve a skutkoch. Skutky však predídu akékoľvek očakávania. Čo všetko sú schopní urobiť pre kariéru? Aké dohody sú ochotní podpísať? Sú to len moje názory na dianie v regióne a na Slovensku. Ak chcete znechutiť vieru a kresťanstvo, pozrite na niektoré skutky našich kresťanských demokratov, ktorí vymenili Boha za demokraciu a našli pre svoje skutky ospravedlnenie v spoločenskom zriadení zlatého teľaťa demokracie. Svedomie je len jedno. Možno je všetko zákonné a v pred našimi zákonmi v poriadku. Zákonmi? Mozaika sa skladá z malých čriepkov i veľkých črepov. Podobne ako skutky.
Bezák mohol byť prezidentom, no nebažil po moci. Pápež František sa snaží, ako sa dá. Kedy si naši kresťanskí pseudodemokrati zoberú príklad z týchto ľudí, ktorí vracajú nádej viery? Dajte si sami odpoveď.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897674x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív