Založ si blog

Spravodajca mesta Sabinov?

Kultúrny mesačník, informátor, alebo propagácia mesta a jeho obyvateľov? Názov by mal odzrkadľovať jeho obsah a relevantné informácie. Nebudem polemizovať o jeho obsahu a kvalite. Skôr mi ide o to, ako by mohol vyzerať. Nemá ucelenú formu a ani obsah.
Akosi sa z neho vytratil život Sabinovčanov. Vôbec nejde o to, či tam sú uverejnené nejaké politické názory, ako tu spomínal jeden z blogerov, skôr by mali byť zo života Sabinovčanov a pre čo najširšiu vrstvu. V súčasnosti to ide obsahovo naozaj dolu vodou.
Možno by stálo za úvahu určiť pravidlá a možnosti prispievať do mesačníka, pre širokú verejnosť. Zopár myšlienok pre mesačník a jeho vydavateľov.
Rozdelenie na komerčnú a nekomerčnú časť. Čo znamená, že do nekomerčných správ a článkov by sa zaradili všetky akcie nefinančného a neziskového charakteru, práve o tom je život v Sabinove a filantropia v tom najširšom ponímaní. Máme tu zmes vierovyznaní aj materialistov či iných duševných hodnôt a preto by nikto nemal mať prednosť pred iným, aj keď je akoukoľvek väčšinou.
Nezisková časť by sa mala rozdeliť podľa dôležitosti na 1. medzinárodné podujatia, 2. celomestské podujatia, 3. Podujatia miestnych treťosektorových organizácií, 4. Individuálne podujatia občanov, 5. športová príloha.
Články by mali mať dve verzie a to jedno skrátenú tlačovú správu a jednu dlhšiu v prípade, ak by bolo viac obsiahlejších článkov.
Komerčné podujatia by mali byť jednoznačne uverejnené až po týchto neziskových aktivitách. Teda všetky koncerty, plesy, obchodné aktivity …….
Osobne si myslím, že Sabinovčanov nezaujímajú verejné obstarávania, výzvy atď.. To je naozaj určené pre odbornú verejnosť, ktoré môžu byť na konci mesačníka.
No a k tej politike. Nevidím žiaden problém v tom, aby niekde vzadu na stránke boli uvedené adresy blogov poslancov a podobne ich prelinkovať aj na stránku mesta. Bolo by tu ešte mnoho nápadov, no uvidíme, ako to bude pokračovať.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Biden, fiala

USA aj Európa musia aktívne pomáhať Ukrajine, povedal Fiala po stretnutí s Bidenom

15.04.2024 22:25, aktualizované: 16.04.2024 00:20

Biden podľa Fialu opakovane ocenil úlohu Českej republiky v súčasnom svete, okrem iného českú iniciatívu nakúpiť muníciu pre Ukrajinu, aj vzájomné vzťahy.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3892166x
Priemerná čítanosť článkov: 6053x

Autor blogu

Archív