Založ si blog

Ako Babiš k miliónom prišiel

Alebo o tom, k čomu slúži vyššia nezamestnanosť a minimálna mzda.
Byť či nebyť? To je otázka. Je to otázka pre existenčné prežitie zamestnancov nielen v Babišových podnikoch, ale aj v mnohých ďalších na Slovensku a nielen u nás. Brutálne využívanie psychológie prežitia zamestnancov je priam zarážajúca.
Prečo tvrdím, že psychológia? Skoro som zabudol ešte na naše zákony, to je druhý artikel úspešných milionárov bez škrupúľ.
Výrobný pracovník za pásom, alebo na výrobnej linke zarobí niečo viac ako minimálna mzda. Tak akurát, aby prežil a zdĺžil sa na zopár rokov či už formou hypotéky, alebo spotrebného úveru. A tu je pes zakopaný. Dostávate sa do kruhu, ktorý sa len tak ľahko, ani v sociálnej demokracii, či právne kvôli nej nedá prekročiť. Udržuje vás pri živote zadlžených v istotách splátky a nemožnosti sa zapojiť do štrajkov za lepšie pracovné podmienky.
Najlepšie ovládanými masami sú práve výrobní pracovníci. Mal som možnosť sa s nimi porozprávať a skutočne som ich aj ľutoval. Pôžička, deti, rozvod, splátky a výplata, ktorá to všetko nepokryje a tak nastupujú ďalšie pôžičky, ďalšie problémy a potrebné ďalšie sľubované istoty, až sa z vás stane celkom výkonný automat. Prečo automat? Pretože stroju stačí dodať primeranú energiu a funguje, kým sa nepokazí a odnesie do šrotu. Bez protestu bez vzdoru, len sa odpíše s hmotného majetku a papaláši si kúpia nový ľudský stroj a kolobeh začína.
V súčasnosti naozaj dosiahli komunizmus (každému podľa jeho potrieb), len dve skupiny občanov a to lumpenproletariát a milionárska smotánka. Stredná vrstva, ako taká prestala existovať a s istotou blížiacej sa k 100% sa čím ďalej zamotáva do osídiel nepriestrelných korporácií, ktoré chráni štát ako ich osobný pes, ktorý dostáva vaše kostičky.
Pre tieto dôvody a neustále atomizovanie spoločnosti sa demokracia prakticky skončila a nastúpila oligarchia s istotami. Je jedno, či je to pravica, alebo ľavica, v súčasnosti už to nie je podstatné. Nemal by som nič proti milionárom, ktorí sa dostali k svojim peniazom nápadmi, produktmi či myšlienkami. Mám však mnoho výhrad proti takým milionárom, ktorí svojich zamestnancov, doslova vydierajú za 350 € na mesiac v čistom. Nemec, Francúz môže štrajkovať, pretože na to má. Absolutórium si u mňa zaslúžil človiečik myslím z Citroena – Pegot, ktorý tvrdil, že u nás nie je taká tradícia ako vo Francúzsku a budú musieť jednoducho robiť za menej, aj keď produktivita a kvalita je minimálne vyrovnaná, ak nie vyššia. Je to však už iba otázka času, kedy padnú tieto montážne haly a presunú ich na Ukrajinu.
Z čoho by Babiš potom nahromadil taký majetok? Prečo nemôže zaplatiť viac ľuďom na úkor svojich miliónov? Sú to len osobné postrehy a skúsenosti.
Vládnuci Smer, ale nielen on jednoducho bude pokračovať v likvidácii jedinej vrstvy, ktorá môže mať samostatný názor a nedaj bože môžu byť od štátu nezávislí. Živnostníci sú na pokraji vyhynutia a po krokoch a istotách Váhostavu, súdov, bánk … + štátneho aparátu sa už podnikať veľmi nikomu nechce ísť.
Vôbec tu nejde o pravicu či ľavicu. Ide tu o to, že ľudia začínajú vymieňať slobodu za istoty, len aby prežili. Takéto obyvateľstvo sa ovláda jednoducho a Orwellova 1984 prechádza do stupňa reality.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881295x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív