Založ si blog

Imigranti, tretia svetová a rovnocennosť Slovákov s Bruselom

Kvóty, počty, nepotrebné víza a Shengenská hranica sa rozšírila o stredozemné more a Afriku. Ani som nevedel, že sme už zrušili hranice do Afriky. Len mi nejde do hlavy, že Európania musia platiť víza do mnohých afrických a blízkovýchodných krajín. Dokonca sme dospeli do takej pohostinnosti, že im platíme aj mizerné vreckové a staráme sa o nich.
Je to taký plač cez slzy a Ibi mal jednoznačne pravdu v tom, že majú platiť štáty, ktoré bombardovali Líbyu, Irak, Síriu atď… Demokracia nie je pre každého a občania jednotlivých štátov musia do tohto štádia dospieť a urobiť si vlastné revolúcie, ale nie z vonku organizované, ale zvnútra.
Čítam a počúvam, ako humánne máme k nim pristupovať, že vraj aj západná Európa našim emigrantom kedysi otvorila dvere. Trošku sa zabúda na to, že naši emigranti boli vzdelaní, pracovití a mnohí aj majetní. Často prispeli k rozvoju spoločnosti podstatne viac ako domáci. Rýchlo sa prispôsobili a začali pracovať na akýchkoľvek pozíciách. Len promile z našich utečencom sa zapojilo do kriminálnej činnosti. Myslím tým v minulosti. Emigrovali zväčša kapacity, lekári, športovci, vedci, ale aj podnikatelia, ktorí sa v šesťdesiatom ôsmom poučili z krízového obdobia.
Teraz k tomu rovnocennému prístupu. Brusel kričí, že nám pomohol a pomáha a my sa mu staviame chrbtom. Tak niečo o tej rovnocennosti. Pracoval som na medzinárodných projektoch a uvediem zopár príkladov rovnocennosti. Nemecký manažér – ten istý projekt a tá istá náplň. Nemec plat 5000 € a Slovák 800 €. Takto by sa dalo pokračovať. Teraz priamy diktát komisie napríklad v projektoch Erasmus +
Príklad: Učiteľ/školiteľ Rakúšan 241 €/ deň, Nemec 214 €/deň, Čech 137 €/deň, no a Slovák je v poslednom koši so 74 €/deň.
Takéto rozdiely robí EK priamo v projektoch. Ten istý projekt, ľudia a náplň, len my sme pre nich odpad s trojnásobne menšími sumami. Prečo vlastne? Pretože sme stále lacnou pracovnou silou a náš premiér je hrdý na to, že slovenský dôchodca dokáže prežiť z 300 €/mesiac a nemecký nedokáže vyžiť z 1200 €/mesiac pri temer rovnakých cenách, ak nerátam služby.
Naša životná úroveň je na hraniciach existencie. Viac míňame? Musíme. Kde je rovnoprávnosť a rovnaký prístup ku každému? Ani pracovný trh nebol dlho otvorený v každom štáte pre našinca, ani možnosti kúpy nehnuteľnosti a ani možnosti podnikania.
Nie sme si rovní, ako o tom teraz rozprávajú pro-imigrační politici a nie sme si rovní ani v mzdách a ani v mnohých oblastiach spolupráce a života našinca v zahraničí. Slovák musí vonku vždy ukázať trojnásobne viac ako domáci a vždy tam bude cudzincom až možno po tretej či štvrtej generácii sa začlenia a splynú.
Kde je rovnosť? Neexistuje, nie je. EÚ nás neberie ako rovnocenného partnera, o čom sa môžeme presvedčiť každý deň.
Presne takto vznikajú podmienky k trvalej kontrole obyvateľstva a násilnému prevratu, pretože sa vytratili základné princípy hodnôt, morálky a etiky spojenej s etiketou, ktoré by sa mali uzákoniť a učiť na školách ako povinný predmet.
Tretia svetová už prebieha a to na mnohých frontoch. Bezpečnosť sa scvrkáva. Médiá nás neustále masírujú násilím a preferovaním skupín, o ktorých sme síce vedeli, ale ich neustála popularizácia a nadraďovanie nad väčšinové obyvateľstvo postupne prerastá do nenávisti.
Tomu všetkému sú na vine nejasné pravidlá a príliš anarchisticky si vysvetľované ľudské práva, kde si niektorí jednotlivci pomýlili zmysel týchto práv a nadraďujú ich nad morálku a etiku väčšinovej skupiny. Cieľom je úplne podkopať pravidlá a prejsť od začínajúcej anarchie k totalitnému policajnému štátu.
Jedna rada pre Brusel a emigrantov. Každý jeden z nich by mal nadiktovať , akú prácu vie robiť, čo ovláda a akého je vierovyznania a okamžite by mal ísť na skúšky, či neklamal. Mali by sa okamžite zriadiť pracovné centrá, kde by sa skúšala ich odbornosť. Teda ak vie robiť pri sústruhu nech ukáže čo vie a podobne. Prijať iba naozaj prenasledované skupiny Koptov, katolíkov atď… To však všetci vieme, len vrchnosti hore sa to nepáči. Vlastne sa jej to páči, pretože nepokoje vzniknú určite a potom je už iba krok od totality. Vlastne ju už máme, len ju pociťujeme nejako podvedome. Kontrola účtov, mobilov, internetu …

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881414x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív