Založ si blog

Padnúť hlbšie ako na dno alebo Svet podľa Evelyn

Márne som si myslel, že po reláciách ako Farma, či Farmár hľadá ženu, alebo Dvojníci, Bučkovcoch či iných vymetačov mozgov sa v našich televíziách už nedá hlbšie klesnúť, ale dá sa to. Dal som si tú námahu a pozrel som si to celé. Zle mi bolo ešte hodinu potom.
Ej veru, Werich mal pravdu:“ Televízor nie je nepriateľ, má vypínač!“. Kedy si slovenskí autori a herci uvedomia, že jednoducho sitcomy nevieme natáčať?
Splašky humoru, ktoré museli priamo skončiť v odpadovom potrubí boli absolútne prízemného, až urážlivého charakteru (narážka na matku Terezu). Ak to malo byť myslené ako paródia na súčasnú mládež a vymleté „star“, tak som to asi nepochopil, pretože to nemalo ani hlavu ani pätu. TV už pozerám len sporadicky, možno tak správy a nejaké dokumenty.
Jedno sa však uprieť nedá spomínanej relácii a nielen jej. Ak by ich pustili ISIL, tak možno by ani žiadna vojna nebola, pretože ide o zbraň hromadného ničenia mozgovej kôry, ináč sa tomuto tupému humoru povedať nedá. Dokonca si to viem predstaviť aj ako veľmi dobré mučenie pre akýchkoľvek nepriateľov štátu.
Orwell by sa čudoval, že jeho nápady zrealizovali slovenské televízie v masovom rozsahu a najhoršie je na tom to, že ľudia už na Veľkého brata pozerajú s otvorenými ústami a postupne mu podliehajú v celej svojej tuposti. Slovákovi stačí, ak dostane minimálku, skočí do druhej práce a potom si pustí TV a povie si, že nie je tom najhoršie a že sú ešte tupší ľudia a dokonca celebrity!
To je ešte ten lepší prípad. Horší je ten, ak sa diváci začnú stotožňovať s touto tuposťou a začnú s TV žiť, ako so svojim dobrým radcom, kamarátom a spoločníkom, jednoducho ako s Veľkým bratom.

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Globsec u nás nebude. Koho by som volil za prezidenta, Ficova výhra a iné postrehy

05.03.2024

Jedna z prvých vecí, ktorá je pre bežného človeka absolútne nepodstatná je Globsec, či Blok-sek? Médiá z tohto bezvýznamného bordelu, kde sa zíde smotánka, podebatuje, popije, vyprodukuje XY ton CO2, z čoho taká Gretka nemá veľkú radosť, robia udalosť. Globsec musel byť zrušený nie pre Fica, ale pretože nemáme žiadnu protileteckú obranu (samozrejme konšpirácia) a [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 640
Celková čítanosť: 3875151x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív