Založ si blog

Prečo neuznávam dôvody migrantov

1. Turecko jednoducho začalo vydierať EÚ. (Písal som už o tom skôr, ako na to prišiel Brusel).
2. Samotní utečenci, prioritne moslimskí, konajú proti Koránu, sú jednoducho zbabelci. Namiesto odporu a hoci aj pasívneho, utekajú od rodín a nechávajú ženy, deti, rodičov v týchto krajinách. Ak by chceli zmiesť akýkoľvek režim, boli by toho schopní hoci aj holými rukami pri takom počte cca 4 milióny utečencov.
3. Výčitky voči Slovákom sú absolútne neopodstatnené.
Prečo?
V 19. storočí násilná maďarizácia – neušli sme, ale ostali v roku 1848 aj bojovali naši predkovia.
V prvej svetovej zomierali naši predkovia za monarchiu, ale nakoniec vybojovali ČSR a konečne samostatnosť. Obete Slovákov cca 70.000 !!!
Cez hospodársku krízu síce mnoho ľudí odišlo do USA či Latinskej Ameriky, ale tvrdo pracovať a nikto nič nežiadal iba prácu. Tu vidím paralelu s ekonomickou migráciou, len s tým rozdielom, že našinec mohol v USA aj skapať – ak nepracoval, nič nedostal.
Po zrade v Mníchove, kde nás zradil celý demokratický svet v mene mieru a vydal nás Hitlerovi, sme znovu neutekali a ak áno, tak utekali naozaj ľudia, ktorí mali skončiť v plynových komorách. Znovu svet ani len neveril dvom slovenským židom, ktorým sa podaril útek z koncentračného tábora.
Počet obetí z Československa 365.000 !!! Temer toľko obetí ako USA či Veľká Británia.
Mocnosti nás znovu rozdelili a určili nám smer socializmu. Politické popravy a čistky, znárodňovanie. Zopár ľudí ušlo, ale väčšina zaťala zuby a budovala svetlé zajtrajšky až do roku 68.
Znovu nás zradili a znovu sme sa museli prispôsobiť a poučiť z krízového obdobia. Znova zopár ľudí ušlo a išli makať a len makať a nie vyžierať. Ostatní ostali a čakali na príležitosť v 89. Dočkali sme a nevedeli sme, čo bude nasledovať. Štrajkovali sme a nevedeli sme, čo nás čaká. Neutekali sme.
Pracovať na Západ sme sa dostali len cez víza a to som ráno stál na Hviezdoslavovom námestí a čakal na otvorenie nemeckej ambasády. Neutekali sme, len sme išli makať a nič viac.
Prežili sme bohapustú krádež prostredníctvom privatizácie a to dokonca dvakrát a neutekali sme, ostali a ďalej makáme na finančné skupiny. Môžeme vôbec niekam utiecť? Možno áno, ale ja nechcem. Chcem sa pokúsiť o zmeny možno v malom, možno iba v mieste pobytu, či len v rodine, ale aspoň sa pokúsim a nebudem utekať.
Okradnutí obyvatelia Slovenska: temer 5,5 milióna.
Slováci bojovali, zomierali, trpeli, čakali, ale ostali. Neostala tu len prázdna zem a Tatry pre Českých turistov.
P.S: Ostanem tu, aj keď nás naši politici predali Bruselu a možno príde čas, že sa na Brusel nebudeme pozerať ako na osobu, ale znovu ako na belgické mesto bez EÚ parlamentu. Budem okradnutý aj o samostatnosť? Už sa stalo?

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Globsec u nás nebude. Koho by som volil za prezidenta, Ficova výhra a iné postrehy

05.03.2024

Jedna z prvých vecí, ktorá je pre bežného človeka absolútne nepodstatná je Globsec, či Blok-sek? Médiá z tohto bezvýznamného bordelu, kde sa zíde smotánka, podebatuje, popije, vyprodukuje XY ton CO2, z čoho taká Gretka nemá veľkú radosť, robia udalosť. Globsec musel byť zrušený nie pre Fica, ale pretože nemáme žiadnu protileteckú obranu (samozrejme konšpirácia) a [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 640
Celková čítanosť: 3875063x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív