Založ si blog

Hrá Merkelová rolu dvojitého agenta?

Konšpirujem či špekulujem. Nebojím sa to napísať. Nech si myslí, kto čo chce. Zopár porovnaní s Hitlerom. Po prvej svetovej ničili Nemecko neprimerané reparácie a jeho rozdelenie. V Rakúsko-Uhorsku sa roku 1889 narodil neúspešný maliar. Neúspešný maliar, zato úspešný nacistický politik. Čo musíte spraviť, aby ste oslovili čo najväčšiu skupinu? V prípade Adolfa to nebolo až také ťažké, chudoba, nezamestnanosť, hlad …. reparácie a neschopná vláda. Už len nájsť nejakého nepriateľa – židka (podľa Umberta Ecca – Pražský cintorín).
Potom stačilo už len dúchať do pahreby a vcelku mať v rukách priemysel – čo sa mu podarilo, pretože pre nemeckých podnikateľov bol bližší nacizmus ako boľševizmus a tak mal zelenú.
Čo urobila Merkelová? Pozvala si svojho budúceho nepriateľa do krajiny. Nie preto, že by Nemecko bolo na kolenách, práve naopak, Nemecko bolo na výslní ekonomického rozvoja. Pozývacím vyhlásením pre všetkých chudobných z „celého sveta“ otvorila nemecké hranice, len škoda, že až teraz a nie keď sme my vstupovali do EÚ.
Následky? Vzostup nenávisti obyčajných občanov daných krajín voči prisťahovalcom. Otvorený odpor voči vládam a centralizovanej moci v Bruseli. Slniečkári či humanitní zástancovia nefungujúceho multikulturalizmu prilievajú benzín do ohňa. Idú ruka v ruke s extrémnou pravicou, pretože tieto dve menšinové skupiny obyvateľov sa živia navzájom.
Teraz máme nepriateľa. Čo bude nasledovať? Kontrola občanov, policajný režim a vlastne totálna kontrola médií. Taký Orwellov Veľký brat v praxi. Už teraz sme kontrolovaní – účty, telefóny, web. Moderátor, ktorý náhodou povedal niečo na neprispôsobivú menšinu či migrantov už nepracuje v médiách.
Padá nám demokracia a budú nasledovať len dve veci. Buď Bruselsko-Berlínsko-Parížsky diktát tvrdej ruky, alebo anarchia a postupný rozpad. To, že máme neschopné vlády už nepochybuje nikto. To, že Brusel preberal moc dovtedy, kým mu ju nevytrhne ľud, je viac menej jasné. Ide však o to, ako sa vrátiť naspäť k myšlienke rovnosti v únii a nie neustálemu diktátu a kontrole.
Jedna z najhorších teórií je vznik občianskych vojen s mnohými ohniskami a pád súčasnej ekonomiky a systému. Nastolenie tvrdej diktatúry a fajka zhasla. Ekonomika je na vrchole a už nemá kam ísť, preto je potrebná vojna a kto by to mohol urobiť? Akosi Európanom sa už nič takého nechcelo začínať, až na menšie konflikty, ktoré však nevzbĺkli do celoeurópskeho konfliktu. Trhy sú jednoducho preplnené. Inflácia už neexistuje, pretože nastala hyperinflácia. Ako nazvať neustále tlačenie miliárd eur a dolárov? Zatiaľ nás oblbujú, že je to na povzbudenie ekonomík.
Tak je potrebný konflikt, nie zvonka, to by nikto neurobil, ale pekne zvnútra si pozvať okupantov.
Prečo hrá Merkelová na dve strany? Možno preto, že aj bývalá kresťanská strana Centrum, ktorá dostala spolu s liberálmi k moci Hitlera, pokračuje vo svojej špinavej hre.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895534x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív