Založ si blog

Makovičove Nové sľuby nezávislosti rozumu

Pozrel som si inkriminované videá a o kompe kradnutí a hlavne hystérii poslanca. Nie som vôbec ficovolič, ale nie som na takéto divadlo zvyknutý. Pekne po poriadku. Kompa za tieto ceny je jednoznačne krádežou, tak ako ceny diaľnic, zatepľovania a vlastne celého verejného obstarávania, kde by sa cena za takéto stavebné služby mali rozdeliť na dve skupiny a to cenu materiálu a a cenu práce, ale to je o inom. Váhostav či iné takéto pekelné podniky nie sú naozaj nič iné len tunelovaním štátu.
Ide však o spôsob podania občianskeho protestu. Kraváťakov nemám rád, ale ani schizofrenických hulvátov. Oba typy patria medzi nebezpečný ľudský materiál. Jedni sú zbehlí v kradnutí podľa zákonov a druhí kričia, že vlastne aj oni chcú.
Pripomeniem zopár Makovičových myšlienok, ktoré už akosi zabudol zrealizovať. Najdôležitejšia – odluka strán od štátu. Prečo to odrazu stíchlo a milióny zo štátneho rozpočtu sú pre nezávislé osoby, štyroch členov v pohode? Prečo už tak heroicky nebojuje za totálnu odluku politických strán od štátu a prečo vlastne nebojujú všetky strany za to? Veď členov majú dosť, na voľby sa vyzbierajú. Poľovníkom, zberateľom známok, alebo iným ľuďom, ktorí majú nejaké hobby sa tiež neskladáme na modrého Maurícia. Politika je dobrovoľná a nikto nikoho nenúti, aby do nej vstupoval a poslanecký plat jednoducho musí stačiť! Aj ten by som naviazal na štátne hospodárenie. O koľko percent sa zhoršilo o toľko im dať platy dole.
Druhé gesto chamtivosti „obyčajných ľudí“. Akonáhle zistili, že podľa prieskumov by sa náhodou nedostali ako koalícia do parlamentu, už to je odrazu kandidátka iba jednej strany. Klincom do rakvy chamtivosti je však gesto odstúpenia oboch predsedov, ak nedosiahnu 7 %. No to je mi gesto,ak budú manipulovať s miliónikmi…
No a posledná vec, ktorú tu máme počas každých volieb. Prečo vlastne ešte aj na prekrúžkovanie musíme mať vo voľbách percentá? Citácia z manuálu: Pri voľbách do NR SR je možné zakrúžkovať najviac štyroch kandidátov, pričom kandidát sa posunie na najvyššie miesto kandidátnej listiny, ak získal najmenej 3% prednostných hlasov z celkového počtu hlasov odovzdaných pre politickú stranu alebo koalíciu.
Načo je toto dobré? Kto získa najviac krúžkov, nech je prvý atď. a to bez ohľadu na poradie na kandidačnej listine. To už by bolo o inom aj pre kandidáta trebárs na 130. mieste.
A tak milý Makovič, tvoju stranu voliť nebudem. Áno, tvoju stranu, pretože tak ako všetkým stranám tečú naše financie úplne zbytočne. Určite nebudem voliť ani KDH či Smer a vlastne ani jednu súčasnú parlamentnú stranu a či voliť pôjdem? Áno, ale najprv si dám tu námahu a prečítam si program 23 strán a ukradnem si zo života zopár hodín či minút, aby som vedel, akému človeku dám hlas, ktorý má bude počas ďalších štyroch rokov okrádať.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895430x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív