Založ si blog

Delobuchy, ohňostroje a iné zvukové efekty na Silvestra

Nielen domáce zvieratká nemajú radi neplánované, predsilvestrovské skúšky petárd či delobuchov, ale aj všetkým normálnym ľudom. Tiež sa vám stalo, že nejaký tupec hodil za vás petardu? Tiež máte nervy na to, že delobuchy strieľajú už mesiac pred Silvestrom a mesiac po?
Zakázať či regulovať tento druh zábavy? Možno ma označíte za menej tolerantného, ale osobne by som voľný predaj akejkoľvek pyrotechniky zakázal. Respektíve by som vyhradil čas a miesto určené na streľbu.
Trebárs predaj pyrotechniky by som povolil 29.12 a 30.12. v roku a na vyhradenom mieste. To by bolo to najtolerantnejšie z mojich návrhov. Najradšej by som bol, aby sa to úplne zakázalo a ohňostroje by mali povolené robiť iba mestá a obce vo vyhradených priestoroch.
Koľko požiarov to už spôsobilo? Koľko stresu zvieratám či starším ľuďom? A tu nejde len o Silvester, ale hlavne o tých tupcov, ktorí si myslia, že sú majstri sveta, ak porušujú platné zákony a odpaľujú svoje financie v podobe pyrotechniky do vzduchu. Schválne nepíšem, že zábavnej, pretože mne to zábavné veľmi nepripadá. Polícia je bezmocná. Realizátor svojich pyromanských chúťok sa ukryje v šere davu, respektíve má vždy časový náskok a z miesta prečinu zdupká. Problém nastane, ak sa stane z prečinu trestný čin a podpáli niekomu dom či drevo, respektíve inú horľavú vec.
Tie nemé tváre, ktoré nechápu prečo vlastne strieľame tie delobuchy trpia a boja sa. Nestresujú sa však len tieto bytosti, ale aj my. Nikdy neviete, či nejaké decko nehodí pod vás petardu a zdá sa mu to veselé, alebo či nejaký vygumovaný chmuľo to nenamieri s raketkou priamo do vašej hlavy . Či náhodou nejaký imbecil si neprečítal návod a nevybuchne mu to priamo v rukách a zraní ešte aj ďalších desiatich dookola.
Už vôbec nevravím o ľahkom prístupe k výrobe výbušniny v podaní hocikoho. Stačí len preukaz totožnosti a vek a je to. Už vôbec nespomínam aspekt vyhodených peňazí, kde v niektorých, „akože“ chudobných osadách to vyzerá na Silvestra o pol noci ako počas jasného dňa. Dopad na životné prostredie je tiež alarmujúci. Spálený kyslík, jedy v ovzduší a v neposlednom rade znečistená pôda a možnosť podpálenia lesa, stohu či inej biodiverzity.
Myslite na to, či sa to vôbec oplatí a či by naši zákonodarcovia nemali s touto problematikou niečo robiť.
pes1

pes2<img src="

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895607x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív