Založ si blog

Fico navrhol nový sociálny balíček

Parlament jednohlasne odsúhlasil nový sociálny balíček. Financie sa majú z neho zobrať z nasledujúcich zdrojov. Rovná daň má byť zrušená a majú byť nasledujúce daňové tarifné pásma.
1. Tarifné pásmo – bez dane – výška ročného príjmu do 12.000 € bez dane (platí aj pre SZČO)
2. Tarifné pásmo – daň 20% – výška ročného príjmu do 24.000 €
3. Tarifné pásmo – daň 45% od 24.000 €
Ďalej sa bude upravovať platba DPH a to platbu DPH bude uskutočňovať posledný predajca konečnému spotrebiteľovi. Platby medzi platiteľmi sa budú prevádzať na základe kariet DPH a to tak, že za jednotlivé služby sa bude v prípade účtovania krátiť suma o percentuálnu DPH a tá prejde na kupujúceho.
Verejné obstarávanie sa stane naozaj verejným a z ušetrených peňazí z „excelentného“ projektu zabezpečený informačný portál. Katalóg ponúkaných služieb a tovaru. Verejná správa sa tak odľahčí od nezmyselného VO a priamo na základe cien z katalógu si vyberie službu či tovar podľa kvality a popisu danej služby či produktu. Ceny tovarom a služieb ponúkaných na tomto portáli budú musieť byť nižšie o 10% ako bežné maloobchodné ceny.
Národná banka Slovenska ponúkne pre verejnosť a podniky nové bezúročné úvery na rozvoj a podnikanie. Podobne aj medziúvery na eurofondy budú využívať tento systém, tak aby si nemuseli požičiavať v súkromných bankách.
Poslanci konečne odhlasovali aj financovanie politických strán zo štátneho rozpočtu, kde sa dobrovoľne pridala aj cirkev a svoje dotácie venovali na rozvojové programy komunít.
Zároveň poslanci odhlasovali aj zrušenie koncesionársky poplatkov, ako jedinej naozaj sociálnej veci, ktorá zahrňuje všetkých.
No hlavný sociálny balíček zníženie cien poplatkov za elektrinu a plyn na 50%. Nie ceny elektriny a plynu ako komodity, ale balíčku za „správu“.
Zároveň minister spravodlivosti prisľúbil rýchle konania na súdoch. Maximálne do 6 mesiacov a zrušil aj exekútorov s tým, že legislatívu si v rámci súdnych poplatkov preberú koncipienti.
Asi začnem písať fantasy literatúru. Toto sa u nás nikdy neudeje. Môžem len dúfať.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

doprava

V Bratislave husto prší, doprava takmer skolabovala

16.04.2024 09:46, aktualizované: 09:59

Na D1 v smere od Senca cez Zlaté Piesky a Prístavný most do Petržalky hlásili vodiči zdržanie 40 minút.

Lukašenko

Mlátili ju hlava-nehlava. Bieloruska na toaletnom papieri opísala brutalitu Lukašenkovho režimu

16.04.2024 09:12

Kacarynu Novikavovú zatkli v júni 2023, keď mala na sebe iba nočnú košeľu.

čaputová

Prezidentka odcestovala do Poľska, Duda jej odovzdá štátne vyznamenanie

16.04.2024 08:28

Čaputová navštívi aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3892412x
Priemerná čítanosť článkov: 6054x

Autor blogu

Archív