Založ si blog

Brexit je tu, určite za to môže Putin! Slovensko, začni tlačiť Sk!

Skôr som sa vyjadril ku Brexitu a tak si zhrniem len zopár v krátkosti, ktoré to začali. Rovné banány či uhorky, vysávače, rýchlovarné kanvice…. Klince do rakvy – Merkelová a jej diktát ako nám, tak Bruselu pri migrantoch. Nedodržiavanie ochrany obyvateľov krajiny na úkor migrantov. Nenormálny návrh pokuty za neprijatie migrantov vo výške 250.000 €.
To je len zopár info, čo sa udialo pred Brexitom. Konečne dostal Brusel facku, takú, akú si zaslúžil. Nie Brusel ako mesto, ale Brusel plný neschopných úradníkov a poslancov v EP, dokonca aj tých slovenských.
Začiatok konca neprišiel s Brexitom, ale s riešením utečeneckej krízy. Dokonca by som zašiel ďalej a to do zasahovania vývoja na blízkom východe a na Ukrajine. Sme na konci vládnutia jednej ríše. Znovu za to môže Nemecko s ríšskou kancelárkou Merkelovou. Brusel stratil akýkoľvek kontakt s obyvateľstvom krajín tvoriacej EÚ. Samotné Nemecko s Ruskom obchoduje veselo ďalej, odstavili strednú Európu kvôli Ukrajine od plynu. Taliansko podpísalo s Ruskom miliardové zmluvy.
Prežije vôbec euro ako platidlo? Pravdepodobne nie. Pravicové strany v celej Európe spustia domino efekt o zotrvaní v Únii. Dokonca je už aj irelevantné vravieť o nejakých pokutách za imigrantov či kvótach.
Ešte jedna vec mi napadla. Doterajšími oficiálnymi jazykmi v EP na projektových žiadostiach bola angličtina, francúzština a nemčina. Anglický jazyk sa teraz dostal na úroveň menších štátov ako slovenčina. Čo teraz? Nestálo by za to, aby bol aspoň jeden jazyk aj slovanský? V EÚ je predsa Slovensko, Poľsko, Bulharsko, Česko, Slovinsko, Chorvátsko, čo je značný podiel. Áno, každý jazyk je oficiálny, ale komunikačné boli len spomínané tri. Museli sa v nich robiť súhrny projektov, proste všetko.
Merkelová si asi mydlí ruky, pretože jej to asi najviac vyhovuje ako samozvanému európskemu diktátorovi. Stratila oponenta a už sa môže začať deliť EÚ a zóny vplyvu na francúzsku a nemeckú zónu. Zničili nám poľnohospodárstvo a stali sme sa montážnou linkou. Hodnoty sa vytratili a prešli sme do extrémneho neoliberálneho diktátu. Gratulujem Britom k rozhodnutiu a ukázaniu prostredníka Bruselu a jeho zákonom.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894841x
Priemerná čítanosť článkov: 6057x

Autor blogu

Archív