Založ si blog

Pán minister Richter čaká, kým zomrie posledný „starodôchodca“

Nuž, je to tak. Čo začal Kaník, Smer doťahuje dokonca. Za desať rokov už odišlo zo Slovenska do nenávratného odpočinku večnej smrti zopár tisícok tzv. starodôchodcov na ktorých jednoducho nezvýšilo. Pritom práve táto skupina by si zaslúžila aspoň aké také prilepšenie. Je to trest, za to, že budovali socializmus?
Ročne na Slovensku zomrie približne 50.000 ľudí. Starodôchodcov je podľa Richtera a sociálky ešte cca 100.000 . Ak rátam, že väčšina budúcich nebožtíkov bude práve z tejto skupiny, tak kým schvália zákon od budúceho roka bude o cca 30.000 čakateľov na konečné dorovnanie menej. Odrátal som samovraždy, nehody, vraždy atď.. Štát sa neponáhľa. Načo? Ak vydržala táto skupina nejakých desať rokov, aj keď v preriedenom stave, ešte nejaký ten rok počkať môže. Čo na tom, že pracovali celý život a teraz majú h…o.
V januári roku 2018 sa možno dočkajú či dožijú. To však zubatá znovu bude kosiť a môže sa stať, že nebude komu už dorovnávať dôchodky. Toto je aj výzva pre zástupcov dôchodcov, nech sa činia. Toľko nezrovnalostí, ako v dôchodkovom systéme sa asi nenachádza nikde inde. Úprava zákona a prepočítanie dôchodkov, na to naozaj nepotrebujú naši vládni úradníci jeden rok. Jedine, ak by mali prémie za každého nedožitého dôchodcu a naťahovali čas až do skonania celej tejto skupiny.
Nie som dôchodca a ani tak skoro nebudem, ale je mi ľúto práve tých našich rodičov, babky či dedkov, ktorí pracovali celý život.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881144x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív