Založ si blog

Zobral som si príklad z SPP, VSE či vodární

Som keramik a bez menovaných monopolov sa akosi nezaobídem a tak som sa rozhodol pre novú cenovú politiku v prípade mojich produktov. Ako bude vyzerať môj cenník za výrobky?
Tak na príklad za hrnček síce zoberiem o 20% viac, práve pre zvýšenie cien menovaných zdieračov, ale to ešte nie je všetko. Okrem pohyblivej položky, kde za každé možné napitie si budem účtovať cca 0,20 €, teda mesačne to bude cca 6 €, pridám položku za použitie teplej a studenej vody a ak sa náhodou napijete dažďovej, tak ešte pridám koeficient 1,5. Odkiaľ som ho zobral? Neviem, ale poteší ma to! Vás nemusí.
Pripočítam ešte príplatok za zelenú vodu, ktorá je síce nanič, ale je ekologická a mám jednoducho vysoké náklady na jej tvorbu, pretože môže menej poškodiť môj produkt. Postupne ešte pridám každoročnú kontrolu hrnčeka a ak budete chcieť mať väčší objem, tak do jedného litra, čo je neobvyklé, tak si ho budete môcť kúpiť za výhodnú cenu, ale zároveň mi ho darujete, aby som mohol jeho využívanie kontrolovať. Len tak, nech si vážite produkt, ktorý ste museli kúpiť a zároveň darovať a ešte za neho aj platiť! Ako sa budete o neho starostlivo starať!
V prípade, ak do dvoch rokov náhodou nerozbijete hrnček, tak vám ho prídem vymeniť na vaše náklady. Samozrejme, taký poplatok ako napríklad za jadrovú energiu jednoznačne zachovám, veď by som mohol náhodou v peci rozštiepiť atóm a to by bolo srandy.
Ak tieto všetky možné príplatky a odvody zavediem pre moje výrobky, stačí mi nejakých 30 pravidelných odberateľov a mám vystarené. Ešte som zabudol na príplatok originality a znečistenie prírody črepmi, ktoré si samozrejme zaplatíte, aj keby vám hrnček vydržal sto rokov, čo je možné.
Ak mi ešte niekedy napadne nejaký nezmyselný poplatok, tak ho doplním a pošlem už len zálohovú faktúru. Naozaj neviem, koľko mi budete platiť, ale véééľmi veľa a moja radosť bude preukrutná! Dovolenky, vily …. No čo si môžem viac želať? Pridajú sa pekári, obuvníci či iní. Vám sa to tiež zdá absurdné? Samozrejme, asi tak ako naše monopoly na vodu, plyn či elektrinu.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896767x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív