Založ si blog

Marine Le Pen zbavili imunity a Juncker predstavuje alternatívy rozpadu

Gratulujem Marine Le Pen k výhre vo voľbách, aj takto to môže byť. Médiá a najmúdrejšia Fľaška, ktorá chce ovplyvňovať voľby vo Francúzsku asi nepochopili súčasný stav vecí. Za slovenských poslancov, ktorí hlasovali v EP za zbavenie imunity, sa hanbím. Lepšie sa pani Le Pen ani nemohlo stať. To je žena, ktorá má gule. Neviem síce, či sa dohodla s Putinom a on obtelefonoval všetkých poslancov, aby ju zbavili imunity, ale jedno je isté, znovu bude mať o nejaké to percento viac. Vôbec by ma neprekvapilo, ak by vyhrala už v prvom kole.
Krátkozrakosť až zúfalosť momentálne zmieta európskym parlamentom. Zároveň mierne triezvy Juncker uviedol Bielu knihu s predstavou kolapsu. Nuž čo, ak je to už von. Mohlo by sa zdať, že tieto dve veci nesúvisia, ale aj opak môže byť pravdou a náhody v politike asi neexistujú. Ponúka sa Francúzom zmena únie zo strany EP, ale je už asi neskoro.
Po predstavení Bielej knihy s päťdesiatimi odtieňmi lalalandu a pripustením, toho, že únia sa musí reformovať, čo pred časom nebolo možné ani spomenúť, sa už niet čomu čudovať.
Po kampaniach v BREXITE či po Trampovi sa môžeme pýtať, akú úlohu majú ešte médiá, ak ich samozrejme znovu nehackol Putin.
Naozaj by stačil voľný pohyb a obchod, poprípade spoločné stráženie hraníc. Vravím strážiť a nie dovážať ekonomických imigrantov.
No a k Le Pen, ukázala pravdu o ISIL a dostala za to odmenu v podobe zrušenia imunity. Naozaj nemôžeme hovoriť a písať o skutočnosti? Fííha! Tak stiahnite všetky fotky a zábery z druhej svetovej vojny, alebo zrušte úplne všetko. Ľudia začínajú uvažovať, kto nám to vlastne vládne a v mene koho? Komu je určená EÚ? Občanom, alebo politikom? Sme na križovatke stretu kultúr a civilizácií. Je len na Európanoch, čo si vyberú. Štáty východnej Európy si svoje totality zažili a možno práve preto sme skeptickí a tak trošku aj vidíme do toho, čo sa v súčasnosti deje. Ak náhodou príde revolta, tak pravdepodobne príde z východu.
Ak budú takto pokračovať voči Le Penovej, víťazstvo má isté. Demokracia je v koncoch a sloboda slova je na pokraji totalitného systému. Otvorená spoločnosť je len pre vyvolených. Opozícii mainstreamu sa zakazujú besedy, sú zosmiešňovaní, či inak znevýhodnení. Korupcia, zdravotníctvo, školstvo atď., všetko je v úpadku.
Čo by na zlepšenie stačilo? Vymožiteľnosť práva. Zjednodušenie zákonov. Sloboda slova a to akéhokoľvek. Nie je nič horšie ako skryté zlo!
Osobne si myslím, že v EP a Bruseli trpia nejakou čudnou diagnózou. Vytvárajú si vlastný matrix a žijú vo svojich bruselských tuneloch. Kolos s vyše 20.000 vyhláškami či nariadeniami pomaly končí, tak ako všetky ríše skolabuje na prebujnenú byrokraciu a odtrhnutie vládnucej triedy od obyvateľov, ktorým zjavne prestali rozumieť.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895335x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív