Založ si blog

Musíme zrušiť políciu, Kaliňák a Gašpar môžu za všetko

Najlepšie by bolo, aby sme si právo zobrali do vlastných rúk. Čo so spoločnosťou, kde sa nedodržiavanie zákonov glorifikuje na čin hrdinský? Respektíve, kde ostala úcta k zákonu a k ľudskému životu?
Je zaujímavé, že ľudia na weboch a diskusiách riešia dôsledok a nie príčinu. Príčinou celého nešťastia bolo arogantné porušovanie zákona šoférom-nešoférom. Nielen že nezastal, zutekal z miesta havárie, neposkytol prvú pomoc, kázal svojim spolujazdcom utiecť a až potom sa vrátil, ale ešte ich aj zobral do auta. Tu ani spolujazdci asi čisté svedomie mať nebudú. Museli to o ňom jednoducho vedieť.
Pán šofér „hrdina“ môže za smrť spolujazdca, môže za zničenie života jeho matky a môže aj za zničenie života dopravného policajta a jeho rodiny.
Čo takto aj takýto scenár. Mládež si išla po adrenalín. Dostala ho aj s dôsledkami. Čo ak boli spoluvinníkmi? To je len špekulácia, aby som poukázal na viacero možností. Som naozaj zvedavý ako dopadne vyšetrovanie a vôbec by som sa nečudoval tomu, ak by príčina smrti bola nielen guľka cez pľúca, ale prispela k tomu aj havária, za ktorú už policajti nemôžu.
Bude zaujímavé aj vyšetrovanie. Podľa správ, náboj preletel cez plech a zadné sedadlo. Tá guľka musela mať teda riadnu prieraznosť. K diskusii o strieľaní na pneumatiky, asi len toľko. Ak tu je nejaký frajer, čo dokáže len tak trafiť z jedného idúceho auta do druhého pneumatiku, nech sa prihlási. Minimálne by museli mať gyroskop a nejaké navádzacie strely. Táto šanca trafiť takto v aute človeka, jedným výstrelom, je tak jedna k miliónu. Jeden náboj s následkom smrti, to sa nedá označiť inak ako obrovská smola. Možno policajt naozaj zle zhodnotil situáciu, ale v dnešnom systéme dokazovania by to bolo trošku zložité. To mohlo byť aj podnetom použiť zbraň. Proste pirát už im išiel na nervy. Vodič by v pohode mohol povedať, že on to nešoféroval. Druhá vec je, že neboli kamery a toto je obrovská chyba. Na blbosti peniaze sú a na kamery nie, kam sme to dospeli?
Určite nebudem odsudzovať a zapájať sa do hysterického pohonu na jedného dopraváka, bez dokazovania, iba kvôli tomu, že sa to hodí použiť proti Kaliňákovi či Gašparovi. Chyby sú v zákonoch, vo výchove mládeže, ktorá si myslí, že môže naozaj všetko a všetko sa dá ospravedlniť mladosťou. Súčasný svet postavený na spotrebe a matérii sa blíži k anarchii. Hrdinami majú byť takéto vzory mladých ľudí?
Nikto nie je bez viny, no prapríčina viny je prioritne na šoférovi. Ak by platil zákon, že po druhom či treťom takomto priestupku musí zaplatiť zopár tisíc a bude mu zabavené auto, aj keď by si ho len požičal. Len v prípade krádeže by sa nezabavilo. Ak by sa prijal zákon, že aj spolujazdci sú zodpovední za šoféra a jeho schopnosť pohybovať sa v premávke, tak by sa toto možno vôbec nestalo.
Karma je zdarma a želať niekomu, že by ho mali zastreliť, či v kuse na neho nadávať a pritom ho ani diskutéri z fór, nepoznajú a nepoznám ho ani ja a preto nesúdim. Na to máme vyšetrovanie. Koľko máme odrazu sudcov na Slovensku a koľko katov! Z toho mám obavy! Ako sa začína trieštiť spoločnosť a šíri sa nenávisť len pre názor!
Na slovenských cestách zahynie ročne 250 – 300 ľudí pri dopravných nehodách. Naozaj za tie všetky môže Kaliňák s Gašparom? Koľko z toho zavinili, práve nezodpovední vodiči? To nevadí nikomu? Že vraj v USA by sa to nestalo? Tam sa to stáva temer pravidelne a nielen na cestách.
V prvom rade je potrebné dodržiavať zákony a potom sa sťažovať.
Zrušme políciu, zrušme armádu, potom aj zdravotníctvo či školy. Policajti sa o chvíľu budú báť vôbec niekde zakročiť. Počkajú si, ako sa vyvinie situácia?
Toto nie je obhajoba ani policajta, ani Kaliňáka a ani Gašpara. Skôr je mi zle z tej nenávisti, čo je medzi ľuďmi. Namiesto argumentácie a faktov, emócie, okamžité súdy a popravy. Na rodinu policajta vôbec niekto myslel? Osobne si nemyslím, že to urobil náročky, ale stalo sa. Všetci majú svoj diel viny, ale to čo sa spustilo na fórach je naozaj na zvracanie.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881413x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív