Založ si blog

MOV, strašné Rusko a kolektívna vina, závidím peniaze OĽaNO a SNS

Aj takto by sa dalo zhrnúť zopár udalostí, ktoré sú v súčasnosti na pretrase v spoločnosti a hlavne v politike. MOV už dávno nie je tým, čím bolo. Stáť za chybným rozhodnutím je horšie ako chybu si priznať. Na niečo to však bolo dobré, konečne môžeme začať uplatňovať zákon kolektívnej viny v praxi.
O čo tu ide? Začnem druhov svetovou, ktorú spustila nenažranosť VB a Francúzska pri podpise Versaillskej zmluvy a skončím pri Mníchovskej zrade, kde nás nejaký Chamberlain zapredal nacistom spolu s Francúzskom, Nemeckom aTalianskom. Neviem, či si mám myslieť, že tie eurofondy sú reparácie? Môžeme si aj my začať uplatňovať kolektívnu vinu voči týmto štátom?
Teraz z novšieho súdka. No a čo taký islam? Z jeho činnosti a výsledkov pre nás jednoznačne vyplýva kolektívna vina celej tejto náboženskej sekty! Čo teraz? Zoberiem im ich knihu, vlajky, hymny a všade sa budú prezentovať len pod bielou zástavou? Nemali by aj im zakázať účasť na všetkých olympijských hrách? Zabíjanie nevinných ľudí je menej ako doping v športe?
Jednoznačne, kedysi mierové posolstvo MOV urobilo bezprecedentný precedens!
Vôbec by som sa nečudoval, ak by ruskí športovci nejakým spôsobom zaštrajkovali na ceremoniáli. Samotné hry sú už len propagandou peňazí a malé štáty jednoducho nemajú šancu zorganizovať takéto podujatie. Osobne by som bol za zrušenie takéhoto formátu hier a radšej by ich mohli rozdeliť na niekoľko menších športových podujatí a tým pádom by sa mohli zapojiť aj menšie štáty do organizovania. Aké super by to bolo, ak by sa naozaj konali jednotlivé hry na všetkých svetadieloch. No a konalo by sa to prioritne v krajinách, ktoré dosahujú kvalitné výsledky v jednotlivých disciplínach. Menšia environmentálna záťaž, väčšie využitie existujúcich ihrísk a športovísk, rozšírenie športových disciplín, možnosť zvýšenia bezpečnosti účastníkov atď.. No a hlavne by to nezaťažilo jednu krajinu, veď to už ani nie je normálne. To už nie sú OH, ale peňažné hry.
Tiež ste si všimli, že sa na Slovensku bude pripravovať zákon o politických stranách? V tomto srandovnom boji o štátnu dotáciu a korýtko stoja proti sebe SNS a OĽaNO. Chápem oboch, že peniaze zo štátneho rozpočtu, teda peniaze všetkých, je ľahšie rozdeliť medzi 13 členov a ešte ľahšie medzi 5000 členov, len sumy po delení sú rozdielne. Jasné, čo to píšem, veď je to len zopár miliónov a presne o to tu ide. Ani od jedného politika a to ani od tých, čo deklarovali, že to určite zmenia som nepočul návrh na zrušenie tejto nezmyselnej dotácie! Každý predsa ide dobrovoľne do politiky! Nikoho tam netlačia na silu! Prečo už konečne nezrušíte to kupčenie s percentami za naše hlasy?
Čistá politická žumpa! Že vraj financovanie politických strán. Čiže strana, alebo hnutie to už rovno berie ako biznis a ide podnikať. Nestačia poslanecké platy, treba zabezpečiť všetkých kamarátov, rodinných príslušníkov atď. Jedna banda. Nie, vážení, tu nie je problém v počte politických strán na Slovensku, alebo v členskej základni. Tu je problém v nenažratosti politických subjektov a tých, čo za nimi stoja. Nech žijú strany len z členského a hotovo. Žiadne štátne dotácie.
No, takto si tu žijeme na tom našom Slovensku. Na východe nič nového, ale globálne makroekonomicky sme už predbehli asi aj Japonsko, len škoda, že to bežný človek nevidí aj u seba doma. Kedy už nám budú politici slúžiť a nie vládnuť?

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897721x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív