Založ si blog

Fialkovej streľba, Trumpov ruský komplex, Ficove remeslá, nebezpečné kinderká v USA

Daj sa mi svete, Fialková netrafila, no a čo? Každý má niekedy svoj zlý deň. Ak niekoho sklamala, tak možno jedine seba a ani to nie. Učí sa a robí, čo môže a čo je v jej silách. Naozaj nejde o nič. Ona netrafila zopár terčov, ak by ich trafila a nebodaj by získali medailu, hneď by sa s nimi všetci fotili. Kuzminová má absolútnu pravdu, nejde predsa o život. Zoberme si stopäťdesiat darmožráčov plus vládni činitelia a niekoľko stovák prisluhovačov vrátane prekysnutej misky. Koľko tieto trúby dodrbali? Koľko že to ľudí priviedli na mizinu, aké že to zákony poschvaľovali? Tých sedem netrafených terčíkov je v tomto súkolí absolútne bezvýznamných a o pár dní ani pes po tom neštekne.
Fialkovej držím prsty, ako aj našim hokejistom a vlastne všetkým športovcom. Určite sa chcú prezentovať v tom najlepšom svetle a momentálne určite nič lepšie nemáme. O podmienkach, ale aj korupcii možno, že aj v športe škoda hovoriť. Oni sú potom len také hromozvody, po ktorých sa všetko zvezie.
Trump a USA je v súčasnosti spolu s EÚ prudko prenasledovaná zlým Ruskom. Dokonca prezidentovi Putinovi stačí iba trinásť trollov, aby ovplyvnil celé voľby v USA, Francúzsku, Holandsku ….. Možno sa pridá aj nejaká tá ruská agentúra. Načo potom jadrové zbrane a všeobecne zbrane, ak nejaké správy dokážu ovplyvniť milióny voličov? To sú na tom ľudia v USA či EÚ s vlastným tak zle? To si naozaj nedokážu vytvoriť vlastný názor? Orwell by z tohto nebol veľmi šťastný a to hlavne preto, že sa to stalo. Naozaj takto médiá dokážu ovplyvňovať široké masy? Tak to sme teda dopracovali. Niet sa čomu čudovať. Vzdelanosť na ústupe a čím väčšia závislosť na pôžičkách a materiálnych statkoch zabraňuje rozvoju vlastného myslenia. Tu sa Orwell mýlil, nie chudoba a diktatúra, ale prebytok a ľudská túžba po bohatstve ničí charakter osoby.
Putin naozaj môže asi za všetko. Že sú deti u nás sprosté, že ľudia sú čím ďalej sebeckejší, že nie sme úctiví, že strácame identitu a spoločenské správanie.
Pán premiér Fico objavil teplú vodu v oblasti školstva. Iste, je potrebné zrušiť, alebo spoplatniť odbory, ktoré nie sú pre spoločnosť užitočné a to aj na stredných aj na vysokých školách. Jedno, čo je isté, hráme sa tu na demokraciu a kapitalizmus, ale financovanie školstva je stále socialistické. Nevravím už vôbec o vlakoch zadarmo, ktoré ani za socíka nebolo. Riešenie je jednoduché. Ak potrebujeme na Slovensku nepotrebných politológov, tak nech študujú v rámci štipendií. Najlepší dvadsiati dostanú štipko a ostatní, poď ho si to zaplatiť. A to by sa malo aplikovať na všetkých školách, ba dokonca aj na stredných. Zašiel by som až tak ďaleko, že odborným školám zameraným na remeslá, poľnohospodárstvo, techniku, IT by som už neplatil podľa počtu žiakov, ale podľa kvality výučby. Postupne by sa do takých škôl žiaci vrátili, ak by si ich inde museli platiť. Všetko sa dá, len treba chcieť. Malý príklad. Dnes som si vo vlaku vypočul, že Kodaň je v Poľsku od študentiek filozofickej fakulty. Stačilo.
Ešte raz USA. Konečne dorazili do Spojených štátov nebezpečné kinder vajíčka. Bol dlhodobý zákaz pre možné ohrozenie detí. Nuž, ešte šťastie, že do nich firma nedáva aj strelné zbrane, ktoré sú tak populárne medzi mládežou v USA a ku ktorým sa dostanú ľahšie ako k tým kinderkám.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881428x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív