Založ si blog

Vražda novinára Kuciaka a zatknutie a vypočúvanie T. E. Rostasa NAK-OU

Tieto dva prípady majú asi jedinú spoločnú vec. NAKA bola či nebola v nevhodnom čase na nevhodnom mieste.
Za dolapenie zločincov bola vypísaná odmena milión eur, no čo už, takáto odmena nebola ešte vypísaná asi nikdy. Len za minulý rok tu bolo 48 vrážd. Veľa či málo? Aké boli dôvody či úmysly? Mnohé sa nevyšetrili, iné áno. Ani v jednom prípade nebola vypísaná odmena.
Život novinára je pravdepodobne viac, ako život bežného človeka. Novinári sú pravdepodobne nadľudia. Nuž čo, nie sme si rovní. Podľa Konfucia či Maciusa je podstata človeka v podstate zlá a dobru sa musí učiť.
Kuciak podal trestné oznámenie, pravdepodobne sa neriešilo. Komu by však bola jeho smrť prospešná? To ja fakt neviem. Obviňuje sa Smer, Kočner ani len SaS neostáva mimo hry. Všetci už vyslovujú rozsudky! Koľko sudcov odrazu máme na Slovensku? Propaganda? Zviditeľňovanie sa?
Prosperita z nešťastia iného? Proste hyenizmus. Komu by smrť novinára prospela? Je to ako detektívka. Z hroznej tragédia sú znovu vo vytržení novinári.
Teraz k druhému prípadu T. E. Rostasa. NAKA prikvitla na kontrolu skoro ráno (pravdepodobne príplatok za skoré vstávanie). Pritom však v absolútne nevhodnej situácii a v absolútne nevhodnom čase vzhľadom k situácii, ktorá sa vyskytla u menovaného v rodine. Stačilo obyčajné predvolanie. Za citácie prepadovka NAKA. To už fakt nemohli vyhadzovať financie na užitočnejšie zásahy?
Je to taký smiech cez slzy. Podobne prebieha súd aj s M. Mazurekom a robí sa z toho neskutočné haló. A to nie som zástancom ĽSNS, ale lepšiu reklamu si želať nemohli. Trestá sa za názor, za citácie, za vtipy, za …
Čo sa to deje v našej spoločnosti, že už nie je možný žiaden iný názor. Jeden život stojí milión a druhý za nič.
Kto bude vytĺkať politický kapitál z vraždy novinára a jeho snúbenice? Sú Rostasove citácie rovnocenné s vraždou? Nemá NAKA inú prácu? Denník N si tiež prihrial polievočku na „konšpirátorovi“ Rostasovi, ako na jeho triednom nepriateľovi.
Je jasné, že smrť je strašná a to hlavne násilná, ale určite by som neodsudzoval nikoho bez dôkazov. Mohlo byť 1000 a jedna možností, prečo sa to stalo a aj ako sa to stalo. Nech vyšetruje polícia a nech súdi sudca.
Tieto tri prípady sú absolútne odlišné, ak pripočítam Mazúreka, tak aj tragikomické. Dva z týchto troch boli úplne zbytočné aj pre súdy, aj pre políciu a presne takto zbytočne sa bojuje proti nepriateľovi, ktorý vôbec neexistuje a neostávajú sily na skutočné trestné činy.
Úprimnú sústrasť všetkým smútiacim.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 06:23

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894087x
Priemerná čítanosť článkov: 6056x

Autor blogu

Archív