Založ si blog

Tak sme sa dočkali: vojnoví štváči Trump, Mayová a Macron chcú vojnu

Nuž, zaradil som sa. Putin má môj obdiv, že vydržal a nezačal tretiu svetovú. Po dnešnom útoku na suverénny štát je OSN iba stretnutie politikov pri hádke. V podstate OSN už nemá žiaden zmysel. Spojené štáty už rozhodujú len za seba. Demokracia a boj za mier skončili. Najväčším konšpirátorom je v súčasnosti Veľká Británia. Za každú cenu chce vojnu.
Útok začal akurát pred príchodom komisie na vyšetrenie útokov. Teda vyšetria trt a dva orechy. Podobne boli zverejnené videá lekárov a účastníkov z inkriminovaného útoku a ich komentáre.
Putin ukázal viac rozvahy ako tie tri spomínané vojnové kreatúry. Ináč sa ti nedá povedať. Ak by jeho nebolo, možno už dnes nepíšeme blogy a nenadávame na seba, že kto za koho kope!
Išlo jedine o ego amíka, ktorý niečo strelil na sociálnej sieti a chcel si zachovať tú svoju bojovú tvár, tak si išiel vystreliť raketky.
Výsledok je nad očakávanie pozitívny pre Asada a Rusko. Tri veľmoci sa absolútne zdiskreditovali a uveriť im čokoľvek v budúcnosti bude veľmi ťažké.
No to je výzva aj pre občanov, či sa chcú zaradiť k takejto vojnovej mašinérii a bezbrehému zasahovaniu do suverenity akéhokoľvek štátu zo strany veľmocí. Je aj nám hanba, že z obranného paktu NATO sa stal útočný a už nemá absolútne nič spoločné s bezpečnosťou členských štátov. Za túto situáciu zodpovedá každý jeden volič, ktorý si zvolil vojnu a politikov presadzujúcich vojnové riešenia a zasahovanie do slobody a zriadenia iných štátov. Globalizácia dosiahla vrchol úpadku morálky, etiky a slobody. Dostali sme sa do diktatúry.
Ešte jedna trumpetina by sa dala spomenúť a to, že práve Američanom máme vďačiť za likvidáciu ISIL-u. Toto keď povedal pán prezident, tak som nevedel či sa mám smiať a či plakať. Keby povedal, že za vznik, ale za zničenie? Takto sa manipulujú dejiny, ale už aj súčasnosť. Jedno je však isté, Rusko vojny skôr ukončuje ako začína. Tu musím napísať, že Putin má ešte dosť rozumu a nadhľadu oproti tým trom.
Preto ľudia buďte pozorní, koho idete voliť v budúcnosti. Je to vaša jediná šanca, aby ste si nezvolili vojnu, ale mier. Ak sa nájde taká strana, ktorá bude presadzovať mier, spravodlivosť, slobodu slova a suverenitu štátov a národov postavenú na občianskom princípe kvality ľudí, ktorí budú priamo zodpovedať voličom aj na základe svojho vedomia a svedomia tak do nej vstúpim a aj ju budem voliť.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895559x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív