Založ si blog

Prečo Kiska nebude kandidovať, ale z politiky neodíde

Stručná analýza dokázala prachy. Je viac menej isté, že politológovia či opozícia, ale aj radosť koalície nie je veľmi na mieste. Prečo asi? Ide o to, že prezident je len obyčajná funkcia a z nej kvapkajú len drobné kvapôčky. No keď vstúpi do politiky, to je o niečom inom. To je úplne iný balík a vplyv. Nebudú potrebné ani nebankovky, ani žiadne čejndžnuté pozemočky.
Stačí sa odstať do parlamentu a hrabať. Príspevky nás ľudí pre politické strany sú viac než štedré. Dokonca aj Makovič to pochopil a radšej si hrabká ten svoj štátny príspevok a nastrčí tam novú líderku, aby sa náhodou nepovedalo. Smer by tiež nemal vedľajší bakšiš na svoju činnosť. Ak je naozaj niečo korupčné, tak je to financovanie politických strán zo štátneho príspevku. Doslova to nabáda ku korupcii. Ničím a nikým nekontrolované prašuľky tečú do rôznych sfér. Iste si poviete, veď zopár miliónov sú len odrobinky, čo stihnú rozkradnúť. No odrobinka sem, odrobinka tam a ťažko chorí pacienti by sa nemuseli strápňovať čakačkami na operáciu.
No a čo takto aj zrušiť pri voľbách percentuálny pomer hlasov potrebných na prekrúžovanie sa? Ako ľahko sa dajú v takom prípade kúpiť miesta a vôbec nezáleží na počte krúžkov, ak nie dostatočný, skončíte trebárs s 1000 hlasmi za človekom, ktorý ich dostal sotva desať, ale má dobrú pozíciu na kandidátke. Kde je vnútorný súboj osobností a určitá forma priamej demokracie aj pre ľudí???
Voliči by zjednodušenie volieb a krúžkovania určite privítali. No nastáva iný problém! Toto je poistka pre mocných, majú jednoducho strach, žeby ich možno ľudia ani nezvolili a dostali by sa tam úplne nevhodní kandidáti. To by si už aj politická strana musela dávať pozor, koho na kandidátky dá a nielen dopĺňať mená do počtu 150.
Áno, Kiska dostal rozum, je potrebné ešte zopár krát sa odvolať na účinnú ľútosť a potom skočiť do nejakej strany, ktorá bude spásou Slovenska a využívať si letku, aj na prevoz Prešov – Košice. To by bolo nalietaných míľ! No a bubáčiky prídu aj bez akýchkoľvek anjelov z nebankoviek. Kiska veľmi dobre pochopil, že prezident je len reprezentant a keďže nebol ani len reprezentant každého občana, tak je vstup do politiky podstatne lepší.
No o tých financiách to neplatí len pre Kisku, ale pre všetkých. Koalíciu či opozíciu, všetko jedno.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894208x
Priemerná čítanosť článkov: 6056x

Autor blogu

Archív