Založ si blog

Obchodná vojna EÚ v postavení mimo hry, Rusko víta svet a detičky podávajú trestné oznámenie

Čože sa nám to stalo? Na pozadí majstrovstiev svete vo futbale a pád chiméry o tom „zlom a nehostinnom“ Rusku, ktoré každého hosťa privítalo chlebom a soľou , slovanskou tradíciou, na ktorú poniektorí pozerali ako puky, sa nám začala obchodná vojna. To „zaostalé“ Rusko pripravilo otvorenie ako sa patrí na štadiónoch, aké my nebudeme mať asi nikdy. Nevadí.
EÚ odrazu začína skláňať hlavu, pretože Veľký spojený brat zaviedol clá a pokračuje ďalej v uzatváraní voľného trhu. Odrazu nebude komu vyvážať. USA nás nechcú a rozbiehajú domácu spotrebu, Rusko sme si zablokovali sami a Trump sa váľa od smiechu. Rusku sankcie nieže ublížili, ale postavili ho na nohy a nič lepšie sa mu stať nemohlo. EÚ začína mať problémy s prebytkom, ako aj s dvojitou kvalitou potravín a hlavne má problémy sama so sebou. Rusko potrebuje EÚ už len ako odbytište surovín a napĺňa svoju kasu úplne bezproblémovo. Problém však nastáva, ak náhodou Čína a India vyšachuje EÚ z hry a Rusko zastaví kohútiky. Ani OPEC nebude stíhať a cena ropy narastie do výšav. Aj keď sa to nezdá, ale ekonomika EÚ sa začína prehrievať. Nie je kam dávať tovar. Nemci sa už pre istotu poistili, Nord Stream II je stávkou na istotu. Jedine ak sa zníži záručná doba a prihodia nejaké kurv..tka, ktoré budú neopraviteľné. Je tu ešte šanca, že stiahnu nafťáky a po nich aj benziňáky z obehu a budú sa hromadne robiť hybridy, či len elektromobily a to tiež len dočasu. Proste neustály hospodársky rast bez vojen nie je možný.
Krajiny začínajú otáčať a Brusel musí začať niečo robiť. Administratívny neoliberálny dinosaurus sa musí začať hýbať, pretože mu skolabuje srdce. Osviežme si pamäť spred niekoľkých rokov, aké hromy blesky Rakúsko vrhalo na Slovensko za prístup k migračnej kríze a odrazu sa to nejako začalo vymykať spod kontroly. Naposledy sa pridalo Taliansko a pokračuje Poľsko, ČR, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko, Rakúsko, ktoré po voľbách otočilo a už aj pomaly Chorvátsko a v ostatných krajinách stúpa počet nespokojných obyvateľov s politikou EÚ.
No a detičky znovu o sebe dali propagandisticky vedieť, len neviem, či o tom vedia, že aj na nich je podané trestné oznámenie a s obrovskou čítanosťou na blogu od Gusta Murína. Mnohí sa pýtali v diskusiách, kam odletela Straka. Nuž, asi po obrovskom prúseri ju radšej stiahli z obehu. No a po zverejnení videa z pracovno-direktívnej schôdzky mládežníkov s Martinom Mojžišom a operačnými radami s postupom kladenia požiadaviek, už si asi veria iba sami, ale ľudia im už neuveria.
Ešte som chcel písať aj o prejave prezidenta Kisku, ale už sa toľko o tom prejave popísalo, že už vôbec nemusím, ale v jednom teda poriadne zabil a to keď hovoril o pozemkoch a reštitúciách či právnom štáte, hlavne pri tom jeho pozemočku pod Tatrami, ktorý vraj veľmi výhodne kúpil od predajcu, ktorý ho vlastnil len zopár dní.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898039x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív