Založ si blog

Vláda a neoliberálna opozícia otvára nové politické väzenie

Nie sme v roku 1984, ale neswspeak sa predral na čelo politického establishmentu nielen Slovenska, ale aj Európskej únie či NATO. Konečne začnú ľudí zatvárať, len tak preventívne, čo ak by náhodou mali iný názor, ako vrchnosť káže. Neschopnosť súčasných politických subjektov viesť a slúžiť občanom je do očí bijúca. No občan – ovca už nevníma. Stále mu tvrdia, aký je úžasný, že môže všetko, že jeho ego a jeho potreby sú nad všetky ostatné. Egoizmus ľudí narastá geometrickým radom s úpadkom spoločnosti a nástupom neoliberalizmu jeho oviec. Cítia sa pastiermi spoločnosti, no sú skôr dravcami, ktorí trhajú svoje ovečky zaživa.
Trhajú im ich myslenie a vytvárajú poľutovaniahodné bytosti bez vlastné názoru a overenia faktu či relatívnej pravdy. Dopracovali sme sa k vrcholu dnešnej civilizácie a čaká nás pád. Či bude rýchly, alebo pomalý, to záleží len od nás. Nemusím tu rozpisovať, že celkový majetok sveta patrí možno dvom percentám ľudí. Ba nemusím písať ani o tom, že súčasný kapitalizmus je len nikdy nenaplnený pojem, podobne ako bol komunizmus.
Politici potrebujú nemysliace bytosti, ktorým diktujú, čo je pre nich ich dobré a čo nie. Pôžičky sú dobré na čokoľvek. Držia vás v okovách spotreby a splácania. Človek bez pôžičky je ťažko ovládateľný vládnou mocou a môže mať vlastný názor.
Už vláde, ani opozícii nestačia samopožieracie vojny, už si musia nájsť iného nepriateľa. Slovenských brancov, Nočných vlkov, Rusko, rôznych – pre nich konšpirátorov ako Rostas, Banáš, Murín, či iných. Začína sa hon na čarodejnice a vláda pripravuje novú knihu Kladív na čarodejnice, možno spoločne s Bruselom.
Nie, nemám nič proti EÚ, je to dobrý projekt, ktorý však skĺzol do diktatúry a vzdania sa rozhodovacích práv. Namiesto pomoci diktuje a vydiera. Vládnu nám podgurážené bytosti, ktoré sa vyhovárajú na nejaký ischias. Rozhodujú o nás administratívni pracovníci EÚ, ako napr. Rada Európy a nie volení zástupcovia už vo forme európskych poslancov, ktorých ani len nemôžeme odvolať za ich protislovenské postoje a za to, že slúžia Bruselu. Belgicko na čele s Bruselom by malo aj začať uvažovať nad investíciami do Afriky a hlavne Konga, kde spôsobili genocídu 6 až 10 miliónov Afričanov. Je to viac, ako bolo zabitých Židov počas druhej svetovej vojny. V tomto prípade je Brusel nejako veľmi ticho.
Uhorkovú sezónu toto horúce leto určite nemáme a čo prinesie jeseň? Na to sa môžeme len „tešiť“. Budú to určite aj voľby. Možno nejaký nákup radarov či tankov, alebo nedaj bože jadrových hlavíc.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35, aktualizované: 09:34

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895426x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív