Založ si blog

Dankove stranícke sídla, transparentne netransparentné účty, Sulík všetko zadarmenko zruší, ale platená RTVS musí ostať

Ozaj nerozumiem Dankovi, o čo mu ide. Prioritné sú stranícke sídla? Počty členov? Nemala by to byť náhodou služba ľudu a nie panovanie nad ním? Aj som sa pousmial nad niektorými výrokmi o prihláškach do strany a ako by, že to mala strana odpovedať, respektíve dokonca sa žiadateľ o vstup mohol posťažovať.
Nuž, poznal som to kedysi na vlastnej koži. V jednom si však Danko s Matovičom určite dobre rozumejú. Rozumejú si vo finančnom hľadisku a ako krásne sa naplní kasa stranám po voľbách. Zo spoločného sa ľahko rozdáva!
Čo takto konečne zrušiť financovanie strán zo štátneho rozpočtu a nechať to na transparentne netransparentných príspevkoch od členov a sympatizantov? Veď politiku robia dobrovoľne a všetci sa hrdia, že oni vstúpili do politiky pomáhať ľuďom! No, ako im to máme uveriť?
Jednoducho Danko Matovičovi závidí, že u Matoviča si rozdelia stranícku úžeru štyria a v SNS cca 5.000 členov. No to je iba sen, ktorý s realitou nemá nič spoločné! Balík peňazí, ktorý slúži ako bianko šek temer na všetko, od korupcie cez nákup straníckych budov až po produkciu straníckych bludov.
Ozaj, k tým transparentným účtom. To, čo si vymysleli súčasní politici pre svoju konkurenciu hlavne z radov nezávislých, je totálny blud. Skoro žiadna banka transparentné účty neponúka. Ak aj, tak sa dlho čaká a tak vám neostáva nič iné len ísť k jedinej, ktorá ho ponúka a to teda za riadny mesačný poplatok za transparentnosť. Som proti mega kampaniam a prioritne proti veľkoplošných reklamám, ktoré doslova zamorujú celé Slovensko a sľubujú svetlé zajtrajšky, zabudli však pripomenúť, že pre slepcov. Volič zožerie temer všetko.
V predchádzajúcich voľbách KDH ide v regionálkach do koalície so Smerom, ktoré tak úprimne „neznáša“, že spoločne hlasujú a v druhých voľbách už sú v opozícii a idú do koalície s neoliberálmi. No super!
Bezák ukázal „správny“ smer! V málokom som sa takto zmýlil ako práve v ňom. Tu sme sa dostali presne do bodu, kedy by silní mali povedať dosť a postaviť sa tomu politickému divadlu, ináč nám naozaj budú vládnuť spr..tí! Bezák nenašiel v sebe silu vzdoru, prispôsobil sa.
Vraj je stále potrebné voliť menšie zlo a kedy konečne začneme voliť radšej väčšie dobro! Politici nám neslúžia, ale vládnu a to je jedno, či Smer so svojimi akože obedmi a vlakmi zadarmo, alebo neoliberáli, ktorí sú so svojimi hlavami hlboko v zadnej časti USA.
Dokonca v jednej veci má Sulík pravdu. Nič nie je zadarmo, ani vlaky, ani obed, len život a smrť a ani to niekedy nie. K vlakom som sa už vyjadroval mnoho krát. Tak nesystémovú vec som dosť dlho nevidel. O obedoch sa už tu vyjadrila blogerka Malinova.
Musím sa ako pacifista, no zároveň aj patriot vyjadriť k tým nákupom zbraní a úžasným výdavkom vo výške 2% HDP na zbrojenie. Mimochodom, HDP je taký fajnový odrb politikov pre občanov poukazujúci z brucha čísla, ako sa my to dobre máme. Odporúčam každému knihu s názvom Zlé peniaze od Juraja Karpiša, či polopatistické prednášky zatrateného Prof. Staneka. Aj keď s Karpišom na konci kapitol nie so všetkým súhlasím a kniha má značne veľa editorských nedostatkov a myslím, že na 144. strane nesedia percentá, tak je veľmi dobrým čítaním podobne ako Harari.
No nie o tom som chcel. Prečo ako sú milióny na obedy, nie sú aj milióny na RTVS? Ja dokonca musím v rámci jednej adresy platiť trikrát za RTVS. To je už fakt vrchol a riaditeľ ani rada RTVS sa vyhovárali len na zákon. Veľmi smutné a do očí volajúca neschopnosť manažmentu RTVS.
Ešte k železniciam. Žiak, študent mal by mať zadarmo cestu do školy a zo školy raz denne. Dôchodcovia nech si cestujú, pracovali a majú na takúto podporu nárok. Ich dôchodky hovoria jasnou rečou.
Prečo napríklad nie sú na železnice pre pracujúcich trebárs celosieťové lístky za 60 € na mesiac?
Ako by sa odľahčili cesty a pomohlo by sa životnému prostrediu? Na to Fico nepomyslel pri tej svojej obhajobe cestovného zadarmo? Je síce pravda, že kultúra cestovania totálne upadla a vrátila nás do čias socializmu, ale čo už. Za socíka aspoň ľudia medzi sebou komunikovali, teraz už len štuple v ušiach a zombie pohľad do displeja.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895258x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív