Založ si blog

V Sobinove ňič ňeni, tak jak i na calim vichodze

Začínajú voľby a predvolebné sľuby. Už sa začalo so sľubovaním legalizácie čiernych stavieb či novou výstavbou sociálnych bytov. Čo čert nechcel znova, na jednej, kedysi peknej časti Sabinova a to Hure. Otázka však znie, prečo nepostaviť byty tam, kde niečo je podľa vlády či bývalého premiéra?
Prečo nepostaviť tieto byty pri Jaguári či Pegote? Veď nás z východu len vyzývajú, aby sme sa tam odsťahovali, že je tam práce dosť. Nemajú zamestnancov, tak musíme naberať zo zahraničia. Ale prečo??? Nie je to diskriminácia našich spoluobčanov? Veď chcú pracovať, aspoň to vravia a namiesto toho im postavíme sociálne byty, či zlegalizujeme čierne stavby a prehĺbime už aj tak dosť hlboké sociálne rozdiely?
Iste, východ stvoril aj také esá ako Dzurinda, Mikloš, či súčasného experta na americkú demokraciu – Kisku, drevorubača Žigu a dalo by sa pokračovať.
Za seba môžem len povedať, že sa budem do špiku kosti biť za to, aby sa im postavili tie sociálne byty niekde blízko práce, kde sa budú mať možnosť dostať z područia tej biedy a odkázanosti na podporu, či sociálne dávky. Automobilky čakajú a západné Slovensko je krajina s neobmedzenými možnosťami, tak načo brať zahraničných pracovníkov, keď na východe ich máme dosť? Ešte je tu aj blízkosť Rakúska či Čiech, no komu by sa nechcelo presťahovať z východu na západ aj s celou famíliou? A naozaj to nie je irónia, ale seriózne riešenie daného stavu.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881170x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív