Založ si blog

Slušňáci idú znova pochodovať, Lajčák je mimo hry na prezidentské kreslo. ..

Vraj je v stave ohrozenia naša demokracia, pretože detičky na špagátiku niekto vypočúval. No, nič proti tomu, polícia zabodovala, alebo sa chcela poučiť o právach nedotknuteľných. Myslíte si, že to píšem o mafii? Kdeže. Mládežnícke figúrky, ktoré boli poťahované z úzadia, sa odrazu sťažujú.
Prečo? Veď ak sú čistí, nič také sa nedeje. Prídu. Ukážu účty a nielen oni, ale aj iné esá, ktoré ich dokonca aj učili na školách a očistia sa. S týmto nemôžu mať problém, ak sú naozaj slušní.
No zjavne slušnosť chýba aj im.
Čo sa vlastne stalo? Absolútne nič. Dokonca by som povedal, že im to náramne vyhovuje a znovu sú stredobodom pozornosti, pretože už im klesala popularita a bolo načase niečo spraviť.
Teraz však k druhému extrému a to k Smeru. Ak len trošičku uvažoval pán minister Lajčák o kandidatúre na prezidenta, respektíve ak o tom uvažoval smer, tak po obhajovaní Marakéšskej dohody, či čo to vlastne za paškvil je a po tom, čo ho ministerstvo zverejnilo v plnej verzii, môže na kandidatúru zabudnúť. Dal som si námahu a prečítal celý ten paškvil. Ináč sa tomu dokumentu povedať nedá. Uvidíme, ako to dopadne a či nás predajú ako v tridsiatom ôsmom.
Proste, na Slovensku chýba strana pro-národne európska tipu Ligy. Respektíve chýba nám tu tá priama tretia cesta. Žiadna naľavo či napravo, ale len výsostne hnutie alebo strana, ktorá by zastupovala ľudí. V súčasnosti sa spoločnosť až brutálne polarizovala a ten tretí prúd akoby ani neexistoval.
No a ešte jedno. Kedy už konečne skončí financovanie politických strán zo strany štátu? Veď samotný štát veselo prispieva ku korupcii a vyrába zárobkové politické strany. Politici si doslova uzurpovali moc aj prostredníctvom štátnej dotácie. Dokonca by to malo ísť až do takých extrémov ako zákaz veľkoplošných reklám a úplná kontrola výdavkov na voľby a zároveň znížiť finančné stropy, ktoré sú až astronomicky vysoké. Jednoznačne štát priamo podporuje korupciu priamou dotáciou po voľbách. Veď do politiky idú ľudia dobrovoľne, nik ich nenúti.
Dankova práca a nové objavy v práve. No neviem, som ten posledný, čo by obhajoval Danka, avšak tento hon pre nič na čele so stredoškoláčkou je až tupo priehľadný. Rigorózne, ale aj diplomové práce sa zväčša skladajú z citácií iných autorov a prioritne v oblastiach práva či jazykoch. V práci ako takej asi ťažko niečo nové objavia. Nie je to medicína či výskum jadra, alebo vesmíru. Väčšina diplomových prác z oblasti humanitných vied sú len súhrnom určitých poznatkov. Nič viac, nič menej. Bol by som zvedavý aj na práce Radičovej, Sulíka či iných expertov na všetko. A ešte jedno, ak môžu byť starostovia či primátori analfabeti, ktorí nemajú ukončenú ani len základnú školu, čo by ste chceli od prezidenta či predsedu parlamentu?
Zdá sa mi to všetko ideálne načasované, aby sa zakryli razie na slušňákov, prezidenta, či aby sa odpútala pozornosť od Marakéšskej zrady.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881225x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív