Založ si blog

Koza v prezidentskom paláci, žlté vesty dostávajú rozum a SMERujúci prezident

Tak teraz neviem. Bude nás zastupovať v Marakéši koza, alebo pán prezident? Danko povedal, že tam nepôjde ani len upratovačka. No o koze nebolo ani reči a tak by ostal aj Lajčák sýty, aj Danko celý.
Škoda, že si nedal prezident priviesť aj poriadeného bujaka. Ten by nás lepšie reprezentoval. Iste, koza predstavuje možno v niektorých krajinách základný prostriedok obživy, ale že by si ich vodili prezidenti cez ochranku do paláca? Veď by sa im kozy splašili. No, a čo takto prejsť na chov ošípaných v týchto krajinách? Je pravdou, že v súčasnosti máme na Slovensku nedostatok slovenských svíň a bravčovinu musíme dovážať, aj keď menej kvalitnú, ako je tá naša, pretože slovenským sviniam najviac chutia naše pomyje, ale ich chov nestíhame dotovať zo štátneho rozpočtu a dotácie pre poľnohospodárov sú oveľa nižšie, ako pre svine zo západu. Tak sa pán prezident rozhodol pre alternatívu. Kozy zožerú asi všetko, ale capy neskutočne smrdia. Nuž čo, cap slúži iba na jedno.
No, dosť bolo o nenažratosti svíň a diskriminačnej politike EÚ voči našim poľnohospodárom. Koza či cap je často spájaná v mytológii aj so Satanom. Aký obraz nám chcel pán prezident predstaviť? Len by som chcel vedieť, čím ju kŕmili a kto zbieral bobky po nej. Veď to musel byť šok pre úbohú kozu, keď sa stretla s Mimoňom. Slávna fotka prisluhovača, ktorú si dal na profilovke, na nete proste istý čas žala úspech. No to bolo kedysi. Teraz nám pripravuje iné kúsky na pobavenie.
Stačí nám už pripraviť letku do Marakéša a prispôsobiť lietadlo pre kozu. Len, aby to to OSN nezobralo ako urážku či prvého možného migranta zo Slovenska do Marakéša. Určite bude mať aj pas a očkovací preukaz.
Teraz k inej, podstatne vážnejšej problematike. Francúzsko a Makrón zažíva momentálne ťažké časy. Hnutie žltých viest privádza Francúzsko do varu a možno sa zopakuje magický rok 68. Čo ich k takémuto kroku priviedlo? Mierne zvýšenie benzínu cca o 10 %. No už sú tu ďalšie požiadavky a Francúzi sa prebúdzajú z neoliberálneho ošiaľu a zisťujú krutú pravdu o neoliberalizme, ako novodobej diktatúre mocných. A čo my Slováci, zvýšte nám ceny aj o 100% my dokážeme vyžiť aj z 300 € mesačne a dôchodcovia u nás dokážu aj zázraky z toho mála, čo dostávajú. U nás sa do ulíc nepôjde, akurát sem tam zopár slušákov, ktorí už vlastne nevedia ani za čo majú štrajkovať.
Vyhrážky na adresu národných hnutí sa stali bežnou súčasťou rétoriky aj z Bruselu, a aj našich politikov. Našli si nepriateľa v podobe Putina a Ruska. Veľmi dobre im to vyhovuje a podsúvajú neustále túto tému a vonkajšieho nepriateľa v podobe Ruska našincom. Presne týmto spôsobom postupoval Goebbels s Hitlerom, ktorí si našli nepriateľov podobe Židov a Slovanov ako menejcennej rasy. Žiaden rozdiel v propagande. Niekedy už ani sami nevedia, čo je skutočnosť a čo vykonštruované udalosti. Už sa im to motá aj v ich hlavách. Namiesto priznania si absolútneho zlyhania stále hľadajú vonkajšieho nepriateľa, pritom tým základným nepriateľom sú oni sami sebe.
Z NAKY sa odvolávajú ľudia, ktorí si dovolili predvolať slušákov. Nepripomína vám to deti papalášov za socializmu, či deti mafiánov za kapitalizmu? Mohli a môžu všetko!
Veselo sa udáva a dostávajú sa za to ešte aj verejné ocenenia. Kde sú tie hranice slobody? Prešli sme do anarchie kontrolovanej oligarchiou a nástupom perzekúcií a diktatúry? Čo sa zmenilo oproti socializmu?
Ešte k návrhu Smeru a jeho kandidáta za prezidenta. Všetko toto aj s Marakéšom môže byť pripravená hra na voliča. Lajčák získa body a pôjde kandidovať ako nezávislý. Neoliberálikovia ho podporia v prípade, že sa dostane do druhého kola (čo by sa súhrou okolností mohlo stať). No a teraz kto za Smer, ako rozmýšľam, tak rozmýšľam, druhým Smeráckym koňom by mohol byť Maroš Šefčovič. Kto si všimol, ako často vystupuje v poslednej dobe v TV, ako ho Smer nastrkuje do diskusií a ako odstúpil z kandidatúry na post predsedu EP môže uvažovať aj s touto alternatívou. Tým pádom by mal Smer s určitosťou aspoň jedného koňa vo finále.
Ešte jeden odkaz politickým stranám. Percentá získané vo voľbách sú jedna vec a skutočná podpora ľudí je vec druhá. Najsilnejšia strana Smer získala okolo 740.000 platných voličských hlasov, čo je cca 16,7 % z celkového počtu voličov a o ostatných stranách škoda písať. Predsedovia strán nám chcú vládnuť a prezentujú sa štatistikami. Ich reálne percentá vzhľadom k populácii sú však mizivé. Najväčším víťazom volieb je vždy nezúčastnený volič, ktorý v konečnom dôsledku sa stáva obeťou politiky, ktorú ignoruje.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895194x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív