Založ si blog

Mistrík, trójsky kôň Es. tu, Fico vytiahol tromf a ruskí športovci oslobodení

Máme tu prvé kolá rozhovorov kandidátov na prezidenta. Nič sa nedá robiť, pravdepodobnosť hraničiaca s istotou, že o kreslo prezidenta zvedú boj Šefčovič, Mistrík, Čaputová a Harabín. Prví traja sú z jedného košiara, veľký rozdiel nebadám. Zatiaľ som si v diskusiách vypočul všetkých štyroch. Subjektívne musím povedať, že absolútne najhorší výkon podáva Mistrík. Darmo, je to vedec a málokde sa do vysokej politiky niekedy dostal vedec a už ani len neviem, či vôbec za hlavu štátu. Mali sme tu mnohých mysliteľov, nositeľov Nobelových cien, ale nikto z nich nejako k politike neinklinoval. Tak to aj vyzerá kandidatúra Mistríka, pravdepodobne excelentný vedec, ktorého zomlelo ego a politika. Možno nezomlelo, len bol zneužitý.
Argumentácie len naučené a otrepané frázy. Mnohokrát si sám protirečil. Harabin ho niekoľkokrát doslova zotrel. Prejav málo výrazný a veľmi nedôveryhodný, ako keby sám tým slovám, čo vraví, ani neveril. Doslova čistá nuda. Žiadna osobnosť z neho nevyžaruje. Z tejto neoliberálnej platformy, asi najlepšie vychádza Šefčovič. Síce v Bruseli nikdy nič neurobil pre Slovensko ako eurokomisár a nechal nás pekne hlivieť na chvoste, ale čo už, on mal bruselský plat. Nám tu na Slovensku stačí aj ten nadiktovaný plat, žiadna rovnosť neplatí. Jedno však majú s Mistírkom spoločné, absolútna nuda a politická korektnosť voči Bruselu, kam sa zaraďuje aj Čaputová.
No a klinec do rakvičky zabil ešte pán Makovič, ako demokraticky on rozhoduje za oboch, kto má odstúpiť – či Čaputová alebo Mistrík. No, nech odstúpia obaja, ak sa nevedia dohodnúť a ak za nimi stojí Matovič.
No uvidíme.
Včera Fico bodoval a uvidíme, čo bude nasledovať. Osobne tipujem nezvolenie sudcov ani v druhom kole a výber nechajú na nového prezidenta. Čo by bolo asi aj logické. Také menšie garde to bolo, uvidíme či sa podarí aj šach mat. Opozícia ostala iba v štatistickej pozícii. Rečí okolo toho bolo až tak veľa, že sa neurobilo absolútne nič. Ak by bola opozícia rozumná, tak Fica zvolia aj za predsedu ústavného súdu. No a to nie som akurát Smeru priaznivo naklonený. Som skôr ten tretí prúd, s ktorým budú musieť v budúcnosti obe strany politického spektra rátať.
Po dvoch týždňoch od zverejnenia na konšpiračných weboch sa konečne aj RTVS odhodlala dať správičku o ruských športovcoch, ktorých neprávom obvinili. To len tak mimochodom. Barteková mala múdre reči, že to ešte koniec nie je a že oni ak boli obvinení, tak mali dokázať svoju nevinu. Pretože čuduj sa svete, v športe stačí obvinenie bez dokázania viny a až následne sa ma doslova športovec rehabilitovať a dokázať svoju nevinu podobne, ako to bolo v prípade Mateja Tótha. Čiže najprv obviníme, následne zastrelíme a potom zistíme, že fakticky asi boli nevinní. Teda super postup!
Posledné dni zažívame doslova politické frašky aj na lokálnej úrovni. Po zvolení starostov, primátorov či poslancov sa mihnutím prútika zabudlo na sľuby, ktoré dávali pred voľbami. Prešlo už pomaly sto dní a čím ďalej, tým viac sa stretávame s väčším sklamaním zvoleného direktoriátu. Chýbajú vedomosti, ráznosť a hlavne sa musia posplácať dlhy sponzorom. Takto to tu na Slovensku chodí. Dobrý nie je ten, kto povie reálne fakty, ale kto nasľubuje hory-doly.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881431x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív