Založ si blog

Diplomovka Čaputovej či iné výhovorky

Nejako sa začínam strácať v tých akademických tituloch. Danka išli odvolávať za plagiát a v prípade Čaputovej, ktorá ide kandidovať za prezidentku vôbec nevadí, že asi žiadnu diplomovú prácu napísať nemusela a postačila jej obyčajná brožúra zlátanín. O čom to svedčí? No hlavne o veľmi úbohom stave vysokého školstva na Slovensku.
Ako strojný inžinier som pripravoval diplomovku tri roky, chodil som na meračky, konzultoval som a písal. Toto, čo sa deje teraz a ako vychádzajú na povrch „klobáskové“ tituly, je priam neuveriteľné! Odraz sa pani kandidátka spamätá a zistí, že asi naozaj nemá nejakú tu kocipientskú prax, mala ju nejako čudne súbežnú so živnosťou, čo asi mať nemala, respektíve o tom nevedela. Tých vecí, čo nevie a mala by ako právnička vedieť, je nejako veľa. Kiskovi som sa nečudoval, že má napísaný názor na niektoré právnické otázky, on zarábal na titul prezidenta úplne ináč!
Tá prax ma ani tak nezaujíma, ako skôr výsledky súdnych sporov, jej zastupovanie v jednotlivých sporoch, výhry či prehry a koho a čo vlastne zastupovala. Okrem nejakej pezinskej skládky vlastne o týchto informáciách každý mlčí.
Je právničkou, ale vlastne nie je tam žiadna relevatná diplomová práca. Je advokátka, ale vlastne nie a dala sa vyškrtnúť, je vedúcou postavou v prípade pezinskej skládky, ale vlastne to ani len nepripravovala. So Šefčovičom majú asi tie tituly podobnú charakteristiku. Boli, neboli? Nevieme my a oni už vôbec nie.
Z oboch strán totálna demagógia a marketing najhrubšieho zrna. Pripomína mi to jeden životopis a následný pohovor s jednou dobrovoľníčkou. Dátum narodenia zlý – vraj by sa potom nemohla uchádzať o dobrovoľníctvo. Napísala si, že ovláda poľštinu plynule, tak som jej opýtal zopár fráz a ona bola ticho. Jej „znalosti“ spočívali v ovládaní zopár slovíčok. Tak to pokračovalo ďalej a ďalej. Buď to bola prehnaná sebadôvera dnešnej mládeže a potom precitnutie v realite, alebo úmyselné zavádzanie a klamstvo, respektíve prispôsobená lož na pravdu.
Ten politik, ktorý by povedal pravdu, je prakticky nezvoliteľný. Ľudia potrebujú lož. Jedni potrebujú hľadať nepriateľa v tých druhých, aby sa im mocní smiali ako sa medzi sebou žerú. Žiaľ, pre mocných sme len plebs, pred voľbami od ktorého potrebujú potvrdiť legitimitu svojich lží a politickej korektnosti.
Vo Francúzsku zvýšili cenu benzínu o zopár centov a teraz je tam bordel, aký bol možno naposledy v roku 1968. Nemci si poštrajkovali v automobilkách či na letiskách, že chcú vyššie platy a majú. No a našinec, zvýšia mu cenu elektriny, vody, plynu, potravín, nič sa nedeje. Zvesí hlavu a ide voliť. Či menšie, alebo väčšie zlo? To je úplne jedno. 50% vôbec nevolilo a tá druhá polovička sa medzi sebou ide zožrať. Idú sa tu strieľať národovci a potom sa to ospravedlňuje. Radičová by najradšej oponentov tiež likvidovala a tak sa niet čo čudovať, že vzniká neoliberálny vzor. Také duo Mi-rinda tiež rado poslalo cez naše územie bombardéry na Srbsko v rámci „humanitárneho bombardovania“ a Klus tu chce americké muničné sklady. No, to sme to dopracovali! Majú vôbec právo rozhodovať v takýchto prípadoch?
Slováci strácajú akýkoľvek prehľad možných dopadov svojich skutkov do budúcnosti. Nerozmýšľajú a to nielen my, ale celá Európa. Hranice slobody sa začali vnímať ako diktatúra liberalizmu, podobne to za nacizmu, fašizmu, socializmu atď.. Ak má niečo príponu v politike končiacu na –izmus, je potrebné zbystriť pozornosť!
Ešte ku kampani. Je mi jedno, že vyhodia za prezidentské voľby státisíce v prípade Čaputovej a po odstúpení Mistríka tak jej kampaň už stojí aj s tretími osobami už cez vyše milión €. Len tak mimochodom som si všimol, ako sa prelepujú Mistríkové pútače stranou SaS. Žeby vrátka za neúspešného kandidáta, ktorý sa vzdal?
No a ešte jedna perlička na záver. Kiska dostane cenu v Bruseli za pomoc Rómom??? To kto udeľoval tieto ceny, ako hľadám, tak hľadám, nijakú aktivitu neviem nájsť, okrem zopár fráz. To je ako dať cenu mieru Obamovi, alebo Havlovi či EÚ za humanitárne bombardovanie!!!

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881351x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív