Založ si blog

ZSSR, víťaz druhej svetovej vojny, anjelov Šeliga a kamuflovaný BREXIT

Deň D je označovaný ako jedna z najväčších operácií druhej svetovej vojny. Premiér Pellegrini dal v tomto prípade prednosť pozvaniu ruského prezidenta Putina. Strhla sa nám tu znovu rusofóbna hystéria, pretože sme nemali najvyššie štátne zastúpenie na Dni D. Merkelová na fotografii ako víťazka s koaličnými jednotkami. Úžasné a zároveň aj subjektívne vyjadrenie prekrúcania historických udalostí. Vrátim sa však o jeden deň naspäť a to na rokovanie Trumpa s Mayovou. Celý BREXIT bol a je prakticky o premostení USA a Británie podobne ako v Orwellovej 1984. Jednoducho si urobia svoju obchodnú zmluvu. O tom som už písal skôr. Írsko sa stane ideálnym prekladiskom na kšefty medzi USA,GB a EU. USA začalo otvorenú obchodnú vojnu a globálny trh sa prakticky zrútil. Diktujú s kým sa môže obchodovať a s kým nie, ich plyn je „demokratický“, aj keď stojaci na genocíde pôvodného indiánskeho obyvateľstva a neustálom vyvolávaní vojnových konfliktov.
America first! To je heslo Trumpa. Je to skutočne tak? Musíme sa im prispôsobovať? Už sme to raz zažili, keď centrom bola Moskva. Zažili sme okupáciu ZSSR v 68. a teraz ju máme znova zopakovať s ich opozitom? Vraj jeden poslanec Ruskej dumy za komunistov dal nejaký návrh, ktorý sme síce ani nevideli, ale bolo okolo toho obrovské haló! Z komára somára vyrobí len náš hoaxový maistream, ktorý nás dennodenne presviedča o svojej nekompetentnosti. Ak im budú chcieť priznať dôchodok (osobne si myslím, že ho dávno majú), teda veteráni, tak im ho priznajú. Tak isto ako priznali dôchodky nacistom, to by asi nemalo dôchodok trištvrte Nemecka, tak priznali dôchodok USA svojim veteránom z Vietnamu, Iraku, Afganistanu atď…
Teraz sa ešte vrátim ku dňu D. Čo to vlastne s ním máme? Bola to len jedna z klasických operácií počas druhej svetovej vojny, keď bol osud Hitlera prakticky spečatený jeho porážkou z východu. Po bitke o Kursk už bolo všetko zavŕšené. Išlo už len o to, aký rýchly bude postup na Berlín. Spojenci mohli pomôcť ZSSR podstatne skôr s otvorením druhého frontu, no zjavne sa neponáhľali. Po vylodení spojencov v Normandii a fakticky veľmi slabému odporu, Nemci svoje jednotky stiahli na východ, kde začala symbolicky 22. júna operácia Bagration. To už prehrávali Nemci v Juhoslávii a začali sa ozbrojené konflikty priamo aj v ich Tretej ríši. Spojenci mali neporovnateľne menšie straty ako ZSSR. Dokonca ČSR sa zaradila medzi popredné štáty s počtom obetí počas druhej svetovej vojny a asi medzi vrchol v prepočte na obyvateľov.
Nemali by sme potom radšej oslavovať bitku o Kursk, Moskvu či Stalingrad?! Tam sa lámal chlieb a bez týchto víťazstiev by spojenci nemali žiadnu šancu, o čom svedčal aj protiútok Nemecka v Ardenách a spojenecká žiadosť o pomoc ZSSR, aby čím skôr zaútočili na Berlín. Jednoducho, prekrúcanie histórie je v súčasnosti v móde.
No a teraz trošku k Šeligovi, ktorý bude v „anjelskom“ družstve „nestranného“ prezidenta Kisku. Asi jediný prezident, ktorý z politiky neodchádza, ale sa drží zubami nechtami válova. Vraj odoberie jeho strana hlasy kotlebovcom, či iným stranám. No musím sa pousmiať nad takýmto prieskumom. Chcel by som vidieť toho, kto volil Kotlebu a teraz, ak vznikne Kiskova strana preskočí do nej a odoberie cez jedno percento hlasov. Moc ma zvláštnu moc, je to ako choroba, či droga, staré štruktúry sa vynárajú ako zombíci, Radičová, Dzurinda, Mikloš a bohviekoho ešte vytiahnu zo záhrobia politiky.
No tu hrá nebezpečnú hru aj Smer. Nezaradil sa, respektíve jeho dvojtvárnosť pokračuje. Pellegriniho nominujú už pomaly za budúceho staronového premiéra. Pritom, ako sa zdá, sú vytvorené dve úplne opačné krídla, ktoré sa veľmi nemusia a tretie oligarchické poťahuje nitkami. O Kiskovej strane nie je potrebné písať, tam to je čistá oligarchia a priam ukážkovým úpadkom vzdelávania slovenského národa, ktorý už značne osprostel a nasleduje len svojich vodcov. Áno, táto situácia je ťažká a bude potrebné nájsť z tohto marazmu čím skôr východisko.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895395x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív