Brusel tento rok nepostaví vianočný stromček!

17. novembra 2012, gabo126, Nezaradené

Aspoň takto znela informácia z tlače a internetu. Vraj sa boja náboženských nepokojov či extrémistov. Len mi nie jasné, prečo má dlhoročná tradícia a určitá kultúra ustupovať nejakým náboženským extrémistom či fanatikom.
Pokiaľ ma pamäť neklame Flámi a Valóni patria tiež do kresťanského spoločenstva či už protestantov alebo katolíkov. Brusel bol naozaj aj so svojim stromčekom na námestí čarovný, aj keď ho vyhlásili za jedno z najnudnejších miest sveta.
No Brusel vo svojom multi-kulti pomätenom mixe, nám akosi priamo či nepriamo naznačil, že na výročnej dvojeurovke nebudú môcť mať Cyril a Metód svätožiaru a možno ani len kríž. Ako to dopadne sa nechám prekvapiť. Naozaj už nemáme právo vyjadriť svoju vieru, pretože mincami sa platí v celej EÚ a niekoho by mohol urážať kríž či svätožiara.
Toto je už paranoja a niečo, s čím súhlasiť nebudem. Už len čakám, kedy nám zakážu používať náš dvojkríž na minciach. Potom na zástave i vlajke a posledný nám ostane štátny znak. Už len tri kopce a more červenej. Tej červenej bude asi veľa. Takéto doslova hlúposti rozprúdia krv žilách a nádherne zvýšia tlak. A čo ak zakážu aj našu neoficiálnu hokejovú hymnu „Nech bože dá“? Veď keby poznali jej slová, tak ju ani nepustia. Čistá propagácia kresťanstva a základov, na ktorých naša spoločnosť stojí. Aj keby som bol materialista, tak si dvojkríž a ani vianočný stromček zobrať nedám!
Alebo viete čo, vážení politici v Bruseli a zástancovia multi-kulti globálnej spoločnosti? Zrušte Vianoce aj všetky ostatné sviatky. Zrušte nedeľu, ale hlavne zrušte sami seba, aby takéto choré nápady nemal kto vymýšľať!