Podpora slovenských výrobkov?

26. marca 2013, gabo126, Živno-ničenie

Všetci lamentujú nad tým, že slovenské výrobky nie sú dostatočne zastúpené v hypermarketoch či v iných obludách konzumnej spoločnosti. To je taký problém zriadiť v okresných a krajských mestách hapermarkety výlučne so slovenskými produktmi?
Odkiaľ by sme na to zobrali? Trebárs by sme odlúčili cirkev od štátu a hneď by bolo 30 meliek, no a ešte by sme mohli zrušiť aj financovanie politických strán a bolo by. Dokonca aj potravinová pomoc by sa mohla distribuovať takýmto systémom. Podotýkam, že by išlo len o výstavbu takýchto hypermarketov. Mohli by sa tam umiestňovať regionálne produkty, remeselné či potravinárske produkty. Prevádzka a správa by prešla na výrobcov a producentov, teda aj na prvovýrobu. Zvýšila by sa konkurencia. Slovenskí výrobcovia by prestali plakať a lamentovať, že sú utláčaní veľkými reťazcami. Ľudia by sa mohli rozhodnúť, kam pôjdu na nákup a vtedy by sa ukázala sila slovenskej produkcie.
Riešenia existujú a sú zväčša jednoduché. Mimochodom gratulujem US Steelu k totálnemu ohnutiu Smeru a ku získaniu financií zo zelených projektov. Aspoň konečne viem, kam pôjdu financie za emisie. Len škoda, že takto štedro sa nespráva vlády k živnostníkom, či malým podnikom cca 17.000 zrušených živností od začiatku roka je naozaj asi málo. Je pravdou, že to potom by si celá kompánia neodletela do USA a nekľakla by si pre všemocnými korporáciami.