Transparency International – na Sabinov nešahaj!

11. apríla 2013, gabo126, Nezaradené

To myslím úplne vážne. Po absurdnej reportáži a poradí obcí a miest, ktoré sa správajú transparentne, mi to dvihlo riadne žlč.
Že vraj za audit od 7000 do 10000 € pre súkromný subjekt, bez akéhokoľvek obstarania tam šli verejné zdroje. Pánom primátorom a s starostom odkazujem, že takto vyhodené peniaze boli asi najnetransparentnejšou investíciou. Neviem, ako to budú zdôvodňovať svojim poslancom a ako obyvateľom. Aký význam ma nejaký papier bez akejkoľvek hodnoty pre občana? Občan nie je dement a vie to vedeniu spočítať pri voľbách. Na to nejakú NO nepotrebuje. Menovaná organizácia pravdepodobne mnohokrát ani len nebola v danom regióne. No zato mali krásne Vianoce. Ak im zaplatilo len takých 10 miest za nejaký srandovný audit spomínanú sumu, dajme tomu 7000 €, tak to bolo krásnych 70.000 € z verejných zdrojov pre súkromnú organizáciu. Úžasný tunel. To by mohlo začať zaujímať aj daňovákov. Čo taká DPH? Sú platcami? Neporušili žiaden zákon?
No neviem, ale príjem je to priam božský pre zopár dobrovoľníkov a pár zamestnancov. Ešte s tým idú do TV. My vám spravíme akýkoľvek audit! Síce len na papieri, bez záruky, ale o polovicu lacnejšie! V živote by mi však nenapadlo v súčasnej situácii žiadať za audity takéto prachy, aby sa dostali do nejakého rebríčka čo ma každý v …..
V Sabinove si vládnu Sabinovčania a aj budú. Nepotrebujú rady od pofidérnych firiem z Bratislavy. Nech si hodnotia svoje pôsobisko. Sabinovčania zrátajú dobré aj zlé pri voľbách. Rozhodneme sami o sebe. Poznám primátora aj ľudí a žeby to bolo na cca 97. miesto? Už si nepamätám. Žeby nezaplatil? Chvála bohu! Vážim si každého človeka a občana Sabinova a nemal som nikdy žiaden vážny problém s nikým. Ba dokonca ani s vedením mesta, nech bolo akékoľvek. Naozaj sa nám nemiešajte do našich záležitostí!
Na margo veci – ak by zaplatilo tých 100 miest, tak to by bolo úžasných 700.000 €! To nezisková organizácia môže mať ešte názov nezisková? Ozaj, a čo tá skrytá reklama? To bola reklama v priamom prenose. S produktom a s cenou, ktorú za to pýtajú.