Nenápadný hon na živnostníkov

3. októbra 2013, gabo126, Živno-ničenie

Premnožené medvede, diviaky a úbytok živnostníkov. Medvede sú chránené, ale čo chráni nás, živnostníkov? Nič. Nejaké srandovné zväzy nestoja ani za to, aby sa spomínali. Stačí nedohoda medzi zamestnávateľmi a pravou rukou vlády – odbormi a už platíme viac.
Postupne krásne pekne, tečú do štátneho rozpočtu naše financie. Osobne si myslím, že tento krok nebol namierený proti zamestnancom s minimálnou mzdou. To určite nie. Veď aj načo. Zamestnávateľ zníži pracovný úväzok, zvýši produktivitu a má to isté. Odborom je figa po zamestnancoch, hlavne že odborová socialistická mafia má svoje.
Veď ak máme platiť o cca 14 € viac, to je už pekný balík mesačne pre vládu. Približne 300.000 tisíc živnostníkov, musí zaplatiť o cca 7 € viac. Štát takto príde k 2.100.000 € len tak bez toho, aby rukou pohol. Ročne to je úctyhodných 25.000.000 €. Pardon. Vlastne to ide poisťovniam.
Ak uvediem druhý príklad cielenej likvidácie, tak to je trápny zákon o s.r.o.-čkách. Že vraj hotovosť v banke. Vtipné. Kedysi skôr som písal, že odchod živnostníkov na inú formu bude značný. Vtedy, vláda aj akože zástupcovia živnostníkov tvrdili, že to nemá žiaden vážnejší dopad. No dopad to malo. Neustály pokles živnostníkov a vznik s.r.o. tomu dali za pravdu. Ľudia kašlú na budúce dôchodky, ktoré budú tak či tak nízke a ešte k tomu aj devalvované, poprípade sa ich vôbec nedožijú.
Tak prebieha cielená a nenápadná likvidácia živnostníkov a drobného podnikania na Slovensku. Či za Dzurindu, Fica, alebo Radičovej, nikto, ale naozaj nikto sa živnostníkov naozaj skutočne nezastal. Pritom naozaj stačí málo.