Môžem knihu reklamovať?

2. novembra 2013, gabo126, Nezaradené

Mnohí ste si už túto otázku určite položili po prečítaní nejakého „bestselleru“. Vyhodené peniaze za nič, iba za reklamu a kus papiera, ktorý by bol užitočnejší vo forme žijúceho stromu. Aj na knihu by sa mal vzťahovať zákon o reklamácii braku, aby boli odstránení „šmejdi“ z kníhkupectiev.
To by bolo ale potom asi veľa reklamácií. Papier znesie naozaj všetko. Nevyberá si slová ani vetné spojenia a už vôbec si nevyberá autora. Trh je zamorený stovkami brakov, ktoré reklamovať nebudete môcť, ale mali by sa dať. Mal by pamätať zákon aj na takýto druh reklamácie.
Ako na to? Možno stručný návod. Jednoducho na webových stránkach povinne zverejniť časť kapitoly či stránok, napríklad desiatich a bolo by. Našinec by mal aspoň šancu okúsiť a byť naladený na kúpu knihy či jej odmietnutie. Reklama mnohokrát klame a nie každému sa všetko páči. Niekto má rád komiks, niekto román či literatúru faktu, ale určite by každý čitateľ uvítal, ak by si mohol z tej svojej budúcej knihy kus prečítať a rozhodnúť sa, či si ju kúpi, alebo nie. V kníhkupectvách to síce možné je, ale časovo je to zdĺhavé a niektoré knihy sú zabalené a jednoducho sa nedajú listovať.