Roztrhaná Ukrajina

24. januára 2014, gabo126, Nezaradené

Uvažujem a konšpirujem, komu najviac vyhovuje súčasný bordel na Ukrajine. Prečo vodcovia opozície nepočkajú na riadne parlamentné voľby, alebo nezvolia formu generálneho štrajku na zosadenie? Bez násilia s dostupnými prostriedkami.
Komu najviac vyhovuje súčasný stav? No dvom zoskupeniam určite. EÚ a Rusku. Prečo akurát týmto dvom. EÚ sa chce dostať bližšie k Rusku a Rusko chce späť svoje darované enklávy a priemyselný východ, kde je väčšina ruského obyvateľstva.
Tu nejde o nastolenie demokracie, ale o postupné rozdelenie Ukrajiny. Možno katastrofický scenár a možno nie. Ukrajinskí obyvatelia ruskej národnosti z priemyselného východu nebudú chcieť ísť do EÚ ani ďalej ostať v Ukrajine. Odesa či iné enklávy s ruskou národnosťou sa budú chcieť vrátiť k medveďovi a nikto s tým nič neurobí. Občianska vojna neprichádza do úvahy. Naštvať medveďa sa nevypláca a EÚ ani USA nemajú chuť na ďalšiu vojničku. Rusko ma nesporný argument v prípade odtrhnutia a to precedens v prípade Kosova.
Kličko vlastne ani nevie, že si možno dáva vlastné KO. Skôr či neskôr sa to stane. Ak budú pokračovať ozbrojené strety a ruské obyvateľstvo sa nebude cítiť bezpečne, môže požiadať o pomoc a kto s tým čo narobí?
Úplne zbytočný konflikt, do ktorého obyčajní ľudia nevidia a určite ani ja, ale je to jeden z možných scenárov vývoja.