KDH – značka či podfuk?

7. januára 2015, gabo126, Nezaradené

Bol sviatok Troch kráľov a tak som začal špekulovať nad názvom KDH. Prečo v jednom názve sú dve protichodné slová? Kresťanstvo ako monoteistické náboženstvo s pevnými a nemenným zákonmi, danými cca 2000 rokov dávať do súvisu síce so starším slovom – demokracia, ktoré vyjadruje zmes názorov, náboženstiev, uctievaní atď..
Demokracia, v ktorej môže vládnuť chaos, kde sa môže dostať k moci hocikto demokratickou cestou, ako napríklad aj Hitler. Demokracia, ktorá zrušila akékoľvek hranice morálky, kultúry, tradícií. Stali sme sa rukojemníkmi tejto multi kulti pseudo demokracie.
Tak prečo potom kresťansko-demokratické hnutie? Žeby preto, že jednoducho títo ochrancovia viery bažia po svetskej moci a demokracia v ich názve ospravedlňuje ich prešľapy? Je normálne, aby kresťanská strana bažila po moci a vláde? Chcel Ježiš vládnuť? Určite nie, jeho priority boli úplne inde. Trošku som sa rozpísal o názve KDH, pretože žasnem nad ich spoluprácou v regionálnych voľbách a doslova po túžbe vládnuť. Dohodnuté koalície so SMEROM, ktorému nevedeli pred štyrmi rokmi v regionálnych voľbách ani na meno prísť. Súperi, ktorí na sebe nenechali jedno steblo suché, sú teraz v koalícii. Dokonca postupovali tak prešpekulovane, že na poslancov kandidovali, akože samostatne, čím po voľbách vytvorili bezprecedentnú koalíciu so Smerákmi a inými menšinovými zvolenými poslancami. Naozaj je to nejasný princíp volieb, ak môžu ísť strany do koalície na primátora spoločne a na poslancov individuálne. Hlavne je to proti akejkoľvek logike. Takéto partajníctvo prakticky znevýhodňuje ostatných kandidátov. To patrí jednoducho všetkým stranám, ktoré takto postupovali.
Je však po voľbách. KDH je čím ďalej nečitateľnejšie. Z názvu by mali vypustiť kresťanské, alebo demokratické. Je to naozaj otázka názvu, alebo presvedčenia? Z filozofického hľadiska môžeme spustiť polemiku o názve a skutkoch. Skutky však predídu akékoľvek očakávania. Čo všetko sú schopní urobiť pre kariéru? Aké dohody sú ochotní podpísať? Sú to len moje názory na dianie v regióne a na Slovensku. Ak chcete znechutiť vieru a kresťanstvo, pozrite na niektoré skutky našich kresťanských demokratov, ktorí vymenili Boha za demokraciu a našli pre svoje skutky ospravedlnenie v spoločenskom zriadení zlatého teľaťa demokracie. Svedomie je len jedno. Možno je všetko zákonné a v pred našimi zákonmi v poriadku. Zákonmi? Mozaika sa skladá z malých čriepkov i veľkých črepov. Podobne ako skutky.
Bezák mohol byť prezidentom, no nebažil po moci. Pápež František sa snaží, ako sa dá. Kedy si naši kresťanskí pseudodemokrati zoberú príklad z týchto ľudí, ktorí vracajú nádej viery? Dajte si sami odpoveď.