Počiatkovské tajomné zvyšovanie poštovného

14. januára 2015, gabo126, Nezaradené

Boli ste už na pošte poslať balík? Aké úžasné nezmyslené vlaky zadarmo a aké to úžasné tajné zvýšenie cien, kde v niektorých položkách predstavuje zvýšenie až o 90%?
Kedysi som platil za krehký balík 3,70 €. Kedysi? Ešte minulý rok. Teraz ten istý balík je za 6,40 €. Aká úžasná inflácia na pošte? Európa je v recesii. Ceny klesajú, len na Slovenskej pošte sú akési zvláštne spôsoby. Klesá cena palív a energie. Pošta je už dávno zmodernizovaná a Počiatkov rezort dvíha a ničí, čo len môže.
Čo asi týmto tento rezort sleduje? Ničenie zásielkového obchodu, malých živnostníkov, ale aj obyčajných ľudí, ktorí len chcú poslať balík. Zvyšovanie poštovného má neblahý vplyv na drobných predajcov, ale aj kupujúcich. Jednoducho preferujú kamenné obchody pre internetom. Objednáte si hrnček za 4 €, ak máte zaplatiť poštovné 6,4 €?
Takto to pôjde ďalej. Nerozum a chybné kroky rezortu sú viac ako očividné. Doslova bezradnosť a neschopnosť opravovať svoje chyby podľa vylepšených návrhov sa nijako ináč nedá pomenovať iba ako diktatúra neschopnosti. Železnice sú toho absolútnou dominantou. Rozdeľovanie ľudí do kategórií… Len tie železnice, aby sa nepovedalo, že iba píšem a nič nenavrhnem. Pre študentov vlaky len do školy a zo školy. Dôchodcovia nech si cestujú. Kto poruší pravidlá o lístkoch, alebo je neprispôsobivý vo vlaku, nech sa mu zruší cestovanie zadarmo a odoberie preukaz. Poslednú dobu sa veľmi zhoršilo cestovanie a mám podozrenie, že ŽSR naháňajú platiacich cestujúcich súkromným spoločnostiam.
Ak už populizmus a demagógia, tak potom prečo radšej nezrušiť poplatky RTVS? Nech z toho má každý niečo. Prečo sa zvyšuje poštovné – bez upozornenia? Ekonomika funguje. Aspoň to tvrdia papaláši. U nás na východe to však nijak nevidno. Korupcia, bordel a ľudia bez vízie a analýzy. Proste sranda po slovensky. Počiatkovským pokusom ohúriť ľudí gratulujem. Zadarilo sa!