Sabinov asi oslobodili nacisti, aspoň podľa plagátov

17. augusta 2015, gabo126, Sabinov

PIETNY AKT KLADENIA VENCOV, a jeho propagácia v Sabinove urobila riadny prešľap. Možno to niektorí nezoberiete veľmi vážne, ale na prvý pohľad, ak sa pozriete na menovaný plagát, si predstavíte skôr nejakú rekonštrukciu bojov.
Jednoznačne nacistická uniforma nepatrí na pietny akt kladenia vencov. Neboli k dispozícii fotky slovenských vojakov? Nemohla byť použitá napr. fotka Viesta s Golianom?
Jednoducho by sa dalo akceptovať všetko možné – partizán, sovietsky vojak, paradesantný výsadkár či Zvolenský pancierový vlak, ale toto je zaucho akémukoľvek pamätníkovi či účastníkovi SNP.
Zrejme sa na históriu asi zabudlo. Čo tak dať na plagát Hitlera? Veď ten tu poslal svojich hrdlorezov. Možno šlo o omyl, respektíve absolútny diletantizmus, no stalo sa.
Ako môže takáto reklama zapôsobiť na podvedomie mladšej generácie? Ako môžeme vysvetľovať, že nacizmus bolo niečo zlé, keď na prvý pohľad sa to zdá, že práve tí, ktorí sú na plagáte, by mali byť dobrí?
Výhovorka, že na plagáte nie sú insígnie, neobstojí. Nemecký samopal, motorka a uniforma SS.
Stálo by za úvahu vymeniť a stiahnuť tieto nepodarené propagačné zlátaniny na reprezentačný plagát, ktorý je hodný výročia SNP.
9205_pietny_akt_snp_august_2015_na_web_1