Je naozaj Pilát ten, kto nechce prijať utečenca?

26. marca 2016, gabo126, Nezaradené

Alebo sú migranti Pilátmi svojich krajín? Minimálne sú Pilátmi kresťanskej viery, respektíve sú židmi, ktorí odsúdili svojho mesiáša. Uvažujem o pápežových slovách, bol mi sympatický, ale názor sa časom mení. Namiesto vnútornej reformy cirkvi falošná pokora. Kto je horší? Ten, kto uteká pred problémom za vidinou bohatstva bez práce, do krajiny ktorej tradíciám vôbec nerozumie a nechce rozumieť, alebo človek, ktorý mal svoj život, určitú bezpečnosť a náboženskú toleranciu a ktorý jednoducho na základe skúseností nechce prijať migrantov, ktorý sú skalopevne presvedčení, že ich náboženstvo je nadriadené všetkým ostatným náboženstvám aj ateistom?
Utekajú vraj kvôli vojne a terorizmu. No, ale tú vojnu a terorizmus tu už máme aj my. Prečo nebojujú doma za slobodu a vieru? Prečo si neporadia so svojimi extrémistami? Je to naozaj tak, že sa máme pred nimi klaňať a umývať im nohy? Kde ostala hrdosť ? Môžeme umývať nohy s pokorou, ale ľuďom z nášho vierovyznania. Takéto gestá môžu viesť len do ďalšieho extrému, nehovoriac o tom, že sú len bohapustou reklamou.
Podmienky sa zmenili. V Európe nastala doba strachu. Samé vzletné reči o otvorenej náruči, tolerancii či iných multi-kulti nezmysloch. Európski politici zradili vlastné národy, kultúry i demokraciu. Islam jednoducho nedospel. Náboženské knihy a ich učenia sú dávno zastarané a prekonané. Ak konečne dospeje do stavu, kedy sa konvertovanie nebude ničím trestať a kedy aj ženy budú mať rovnaké práva, potom môže byť o nejakej integrácii reč.
Európa zrušila hranice, pasy, identifikáciu. Pred týmito udalosťami som písal blogy o tom, že Turecko vydiera, o príčinách vojny atď..
Nastalo mnoho otázok a európski papaláši postupne prichádzajú na to, že sa mýlili. Ono nie je nešťastie, ak si človek prizná chyby, horšie je, ak v nich zotrvajú. Svojou politikou otvorenej náruče neukázali nič viac, iba slabosť politicky prehnitej Európy. Výsledky sa dostavili veľmi rýchlo. Merkelová, EP, EK …… a dokonca teraz už aj pápež by mali viac analyzovať následky svojich slov a skutkov. Zjavne im nejako analýzy do budúcnosti chýbajú.
Pardon, vlastne to už by neboli analýzy, ale konšpiračné teórie a to si predsa naši vrcholní politickí i duchovní predstavitelia nemôžu dovoliť povedať. V Európe sa začal hon na konšpirátorov. Je zaujímavé, ž práve konšpirátori majú aké také logické myslenie a čítajú aj medzi riadkami.